Kiköszörültük a csorbát

A Debreceni Egyetem gárdája a fővárosban tért vissza győztes útra.

A DEAC női röplabdázói a szolnoki vereséget követően szombat este a Kistext otthonában javíthattak. Nem lehetett teljes a keretünk, hiszen Hajdu Anna az előző héten megsérült Szolnokon, mellett Szabó Csengére sem számíthatott Kuszkó Zsolt vezetőedző.

Álomrajtot vettünk a meccsen, nagyon hamar tekintélyes fórra tettünk szert, és a következő percek is úgy alakultak, ahogy reméltük (8:18). A hazaiak megpróbálták felzárkózni, de kontrolláltuk az első szettet, amit végül simán megnyertünk.

A folytatás már szorosabb küzdelmet tartogatott, a második játszma derekán két ponttal mentünk (10:12). Ez a differencia kicsit később is megmaradt, aztán a hajrát jobban bírtuk, ennek köszönhetően a pontszerzésünk már biztossá vált.

A harmadik felvonásban folyamatosan szakítottunk le magunkról a budapestieket. Ellenfelünk nem tudott megtörni minket, ennek köszönhetően ezt a szakaszt is magabiztosan behúztuk, így ebben az idényben már ötödször diadalmaskodtunk a pontvadászatban.

Sikerült győzni, ez fontos, de nem sok időnk van alkalmazkodni a kialakult helyzethez. Nem igazán fér bele most gyengébb teljesítmény, mivel két cserével beszűkültek a lehetőségeink. Nehéz dolguk van a lányoknak, mivel szokatlan posztokon kell maximumot nyújtaniuk, de a sport az adaptációról is szól, most ezt a kihívást kell megoldanunk – összegzett Kuszkó Zsolt vezetőedző.

NB II Keleti csoport
Kistext-DEAC 0:3 (16:25, 17:25, 17:25)