A buta hibáknak vereség lett a vége

A kiesőhelyen álló Gyula otthonában lépett pályára U19-es csapatunk vasárnap.

A mi szempontunkból abszolút nem kezdődött jól a találkozó, két bugyuta hiba után a 11. percben már 2–0 állt az eredményjelzőn. Előbb egy tizenegyest ajándékoztak oda az ellenfélnek labdarúgóink, majd egy gólt. Szabolcsi Borsa László hozta meg az átütést és adta vissza a reményeket a 26. percben szerzett góljával. A remény hal meg utoljára, ahogy mondani szokták, az pedig elég sokáig élt is a számunkra, hiszen a félidőre is maradt a 2–1-es meccsállás, sőt ez majd a 66. minutumban változott meg.

Akkor ismét egy hiba tőlünk, amit kihasználtak a gyulaiak, kétgólos nőtt a hazai előny. A 77. percben pecsételődött meg talán végleg a sorsunk, amikor is ismét gólt szereztek a hazaiak, 4–1 volt oda ekkor. Ugyan a helyzeteink nekünk is megvoltak, csak épp vagy az utolsó passzba, vagy a lövésbe rendre hiba csúszott. Sem elöl, sem hátul nem voltunk meg igazán, melynek az lett az eredménye, hogy egy teljesen mértékig nyerhető meccset buktunk el. Jóllehet, egy felforgatott gárdával léptünk pályára, és még az eredmény is kicsit túlzó, büszkék erre a teljesítményre akkor sem lehetünk.

MLSZ Regionális U19 Délkelet “B” csoport 10. forduló

Gyula–DEAC: 5–1 (2–1)

DEAC: Lévai – Szabolcsi, Kiss, Szuháj (Gurbai 46′), Kovács, Puskás, Molnár, Bánsági (Némethy 58′), Kozma, Pál, Almási (Varga 46′)

Vezetőedző: Köstner Tamás

Gólszerző: Szabolcsi 26′

Köstner Tamás: Tizenegyest, gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek, ziccereket hagytunk ki, a védelmi stabilitásunk nem volt meg, sokat hibáztunk. Nem volt jó a helyzetkihasználásunk sem. Az eredményt még mindezek ellenére is túlzónak érzem. Ha ez épp fordítva van, akkor sem szólhatott volna senki egy szót sem.

P.I.