Egy tízessel tértek vissza a győztes útra

U14-es csapatunk esélyt nem, gólt viszont adott a Salgótarjánnak, ám a nagyarányú vereséget nem kerülhették el a Nógrád megyeiek.

Alsóházi rangadó várt vasárnap Szabó János csapatára, ugyanis a 10. fordulóban a sereghajtó SBTC ellen léptek pályára. A papírforma a mieink mellett szólt, ugyanis a Salgótarján rendelkezett a mezőnyben a legrosszabb mutatóval, nem véletlenül foglalták el a táblázat utolsó helyét. Srácaink elég régen érezték már a győzelem édes ízét, ezért ezen a napon mindenképp nyerni akartak.

A mérkőzés elején nem úgy nézett ki, ma sokgólos győzelmet ünnepelhetnek a Szabó tanítványok, eléggé akadozott a gépezet, sok hibával futballoztak. A negyedórához közeledve azonban kezdtek felpörögni a megfelelő fordulatszámra srácaink, első veszélyes támadásuk végén Sárközi Ádám bevette a vendégek kapuját, majd hat minutum elteltével Pindicska Máté duplázta meg az előnyt. Bő félóra elteltével hasonló jelenet zajlott a pályán, mint a 2008-as DVSC – Fehérvár mérkőzésen, annyi különbséggel, hogy az esetet nem előzte meg büntető. Ahogy akkor Pavol Durica, most a menteni igyekvő Sörlei Levente rúgott hatalmas gólt, de játékosunk is a saját kapujába. Pindicska azonnal kisegítette a társát, egy perc múlva visszaállította a kétgólos különbséget, Vass Milán pedig háromra növelte szünet előtt az előnyt.

A második félidőben szinte egykapuzott csapatunk, az történt a pályán, amit mi akartunk, állandó veszélyben forgott a nógrádi kapu. Vass Milán ott folytatta, ahol abbahagyta, a 44. percben már második gólját jegyezhette, hét minutum elteltével pedig a harmadikat. Pindicska sem akart mesterhármast szerző társától lemaradni, ő is megzörgette harmadjára a hálót. Srácaink teljesen felszabadultan futballoztak, nem vettek vissza a tempóból, ennek meg is lett az eredménye, Bencze Máté duplájával és Sárközi Levente második találatával kialakították a 10-1-es végeredményt.

MLSZ Országos U14 Alap csoport Kelet 10. forduló

DEAC – SBTC: 10-1 (4-1)

DEAC: Elek (Kocsár 58’) – Víg (Mosolygó 52’), Gombás, Pindicska (Bencze 58’), Tömöri (Vaszkó 41’), Aczél (Gáll 52’), Berki (Lóczi 58’), Sárközi, Sörlei, Toka, Vass (Pósán 52’)

Vezetőedző: Szabó János

Gólszerzők: Sárközi 14’, 77’, Pindicska 21’, 33’, 55’, Vass 37’, 47’, 49’, Bencze 64’, 80’

Szabó János: Az első húsz perccel nem voltam elégedett, nem jó felfogásban játszottunk, kapkodtunk, sok helyezkedési hibát vétettünk. Ebben a periódusban nem a megfelelő fordulatszámon futballoztunk, de a vezető találat megnyugtatta a fiúkat, a második gól pedig meg is fogta ellenfelünket. Harmadjára is betaláltunk, de ezúttal a saját kapunkba, ezzel visszahoztuk a meccsbe ellenfelünket. Szerencsére ezt jól reagáltuk le és a félidő végére megnyugtató előnyre tettünk szert. Szünet után mindenkinek meg tudtam adni a lehetőséget, ezzel éltek is a srácok, lényegében a Salgótarján térfelén tartottuk végig a labdát. Nagyon sok helyzetet kidolgoztunk, végül nagyarányú győzelmet arattunk. Kellett ez a siker, ráadásul gólkülönbségünkön is tudtunk javítani. Helyén kell kezelnünk ezt a győzelmet, játékban többet várok a csapatomtól, a maitól tudunk szebben és kombinatívabban futballozni. De nem vagyok elégedetlen, gratulálok a srácoknak! Nem dőlhetünk hátra, még három éles meccs vár ránk ősszel.