Nem remegett meg Sándor Tamás lába

A DEAC csapatkapitánya kevéssel a lefújás előtt egyenlített tizenegyesből.

Két megnyert mérkőzés után vasárnap meg kellett elégednie egy ponttal hazai pályán a DEAC-nak, az egyetemi gárda 2-2-t játszott a Kisvárda Master Good II. alakulatával. A házigazdák természetesen győzelemre készültek, ám ha azt nézzük, hogy a második félidő elején már két góllal is vezettek a vendégek, nem rossz eredmény a pontosztozkodás. A mieinknél Kerekes Krisztián szépített, majd Sándor Tamás a 89. percben értékesített tizenegyese alakította ki a végeredményt.

Csapatkapitányunktól először arról érdeklődtünk, mennyire izgult a kulcspillanatban. – Nem volt bennem különösebb izgalom, Bíztam benne, hogy be tudom rúgni a büntetőt. Van egy módszerem, amelyet alkalmazni szoktam ilyenkor, hogy túljárjak a kapus eszén. Szerencsére most is bejött, ezzel sikerült kiegyenlítenünk. Egyébként sem szoktam nagyon túlstresszelni a dolgokat, a bemelegítés során már nyugodt vagyok, addigra elmúlik bennem a drukk – árulta el Sándor Tamás.

A mérkőzés egészéről így vélekedett a középpályás: – Természetesen győzelmet reméltünk a találkozó előtt, s a szünetben, 1-0-s hátrányban is arról beszéltünk, hogy abszolút megfordítható a meccs eredménye. Erre a második félidő elején rögtön kaptunk egy újabb gólt, ám úgy vélem, a csapat lelki erejét mutatja, hogy sikerült felállnunk és döntetlenre mentettük a mérkőzést. A kisvárdaiak nagyon mélyen védekeztek, és jól zárták le a területeket, mi pedig kicsit lassabban járattuk a labdát, mint kellett volna, ezért az első negyvenöt percben nem is tudtunk igazán helyzeteket kialakítani. Viszont a végén, 2-2-nél nekünk volt egy nagy ziccerünk, azaz meg is nyerhettük volna a meccset – nyilatkozta a játékos.

A gárda hétvégén Hatvanba utazik, a szombaton 13 órától kezdődő találkozóról is szót ejtett Sándor Tamás. – Idegenben nyilván mindegyik mérkőzés nehezebb, de azon leszünk, hogy az idei utolsó idegenbeli mérkőzésen megszerezzük a három pontot. A korábban a DVSC-vel nagy sikereket elérő Zoran Szpisljak az edzőjük a hatvaniaknak, vagyis némileg presztízsmeccsként is tekinthet a találkozóra. Az újonc biztosan szervezett futballal rukkol majd elő, azonban ott is szeretnénk nyerni.