Hatalmas bravúr a listavezető otthonában

U17-es csapatunk Juscsák Csaba és Bárány Bogát góljaival győzte le az éllovas Soroksárt.

Hosszú utazás és komoly erőpróba várt Dobos Attila együttesére szombatom, ugyanis a fővárosban, a listavezető otthonában léptek pályára. Fiataljaink már korábban megmérkőztek élvonalbeli csapatokkal, mely találkozókon kevés hiányzott a bravúrhoz, ezért joggal bíztunk abban, hogy ezúttal kijön a lépés és megszületik a forduló meglepetése. És így is lett!

A hazaiak már az első percben nyomás alá helyezték csapatunkat, ám hamar érte a hidegzuhany a Soroksárt. A 6. minutumban egy tökéletesen kivitelezett kontrát vittek végig srácaink, Vincze Dénes cselezte le magát az alapvonalig, majd adott középre, ahol menetrendszerű pontossággal érkezett Juscsák Csaba és belsővel a kapuba passzolta a labdát. A hazaiaknak kellet egy kis idő, mire kiheverték a sokkot, de amint rendezték a sorokat, ismét nagy elánnal rohamoztak. Tizenhatosunkhoz érve viszont elfogyott a tudományuk, védelmünk, mint a svájci retesz, tökéletesen zárt. Sem szélen, sem középen nem tudták megbontani a falat, átlövéseiket pedig Osztotics Bendegúz biztos kézzel hárította. Hiába minden próbálkozásuk, a játékrész végéig nem tudtak betalálni, csapatunk egygólos előnyből várhatta a folytatást.

Fordulás után sem változott a játék képe, a Soroksár támadott, a mieink védekeztek, gyors kontrákat vezettek. Egy ilyen ellentámadás végén megduplázhatták volna előnyüket fiataljaink, de kimaradt két nagy helyzet is. A 63. percben viszont sokadik szögletüket gólra váltották a házigazdák, mely találat után még nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak. Védelmünk továbbra is állta a sarat, ha kellett, kapusunk segítette ki társait. Kontráink továbbra is magukban hordozták a veszélyt, sőt az újabb gólt is. A 72. percben ismét egy szép kontrát vezettünk, érkezett a beadás, a labda a kapunak háttal álló Bárány Bogát elé került, aki félfordulatból kilőtte a felső sarkot. Aki élt és mozgott a kispadnál, az berohant a pályára, hatalmas volt az öröm. De még sok idő volt hátra, nem lankadhatott a figyelem, ám ahogy telt az idő, úgy érett a bravúr. A Soroksár mindet megpróbált, ám az elkerülhetetlenen nem tudott változtatni, kénytelen volt elkönyvelni második vereségét.

Csapatunk bebizonyította, az élmezőny tagjaival is felveszi a versenyt, fiataljaink minden elismerést megérdemelnek.

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Kelet 12. forduló

Soroksár – DEAC: 1-2 (0-1)

DEAC: Osztotics – Oláh, Sipos, Harasztosi (Schneider 68’), Etemez (Székely 68’), Bartók (Pirka 64’), Bárány, Juscsák (Papp K. 64’), Lázár, Incze (Varga D. 53’), Molnár

Vezetőedző: Dobos Attila

Gólszerzők: Juscsák 6’, Bárány 72’

Dobos Attila: Soha nem azt nézem, ellenfelünk hol áll a tabellán, minden mérkőzésen úgy küldöm pályára a csapatot, hogy nyerjük meg a párharcot. Nem volt ez másképp a listavezető ellen sem, bár tudtam, egy szervezett, jó játékerőt képviselő gárdával találkozunk, védekezésre leszünk kényszerítve. Azt kértem a fiúktól, labdaszerzés után pontos passzokkal minél hamarabb érjünk fel a Soroksár kapujáig. Ez tökéletesen működött, egy gyönyörűen kivitelezett kontra végén sikerült is megszereznünk a vezetést. Nagy nyomást helyezett ránk ellenfelünk, beadásokkal, átlövésekkel próbálkoztak, védelmünk azonban kiválóan működött. Ebben a játékrészben nem is volt komoly lehetősége a Soroksárnak. Szünet után növelhettük volna előnyünket, de már több helyzete volt ellenfelünknek, sikerült is egyenlíteniük. Ettől vérszemet kaptak, még nagyobb nyomást helyeztek ránk, de a fiúk nagyon akarták a győzelmet, ennek meg is lett az eredménye. Ma igazi nagybetűs CSAPAT voltunk, ebből a fantasztikus sikerből mindenki kivette a maga részét, le a kalappal a fiúk teljesítménye előtt, hat pontra vagyunk az első helytől.