A két Balázs dobogóra lőtte a csapatot

U19-es együttesünk Puskás Balázs és Gurbai Balázs góljaival győzte le szerdán az OMTK-t.

Az őszi szezon utolsó előtti megmérettetésére készült Köstner Tamás csapata, melyre szerdán került sor. Tanítványai a közvetlen riválist, az OMTK alakulatát fogadták a Sportcampuson. Az első körben döntetlenre végeztek az orosháziakkal, most viszont szerették volna begyűjteni a pontokat fiataljaink és fellépni a dobogóra.

Ennek megfelelően kezdték a fiúk a mérkőzést, már az első perctől nagy elánnal rohamozták a vendégek kapuját. A kék-fehérek jobbára csak a védekezéssel voltak elfoglalva, néhány kontrával próbálkoztak ugyan, de alig-alig jutottak el a tizenhatosunkig. Nem úgy srácaink, akik sorra dolgozták ki helyzeteiket, de úgy nézett ki, ma be vannak oltva gól ellen, a sok ziccert sem tudták értékesíteni. Ennek következménye, hogy nem sikerült előnyt kiharcolni a félidő végéig.

Fordulás után sem változott a játék képe, talán csak annyiban, hogy csapatunk még nagyobb fölényben futballozott, viszont a helyzetkihasználással továbbra is hadilábon álltak a fiúk. Ez kis híján megbosszulta magát, egy jól eltalált szabadrúgásból majdnem betaláltak a vendégek, de Ratku Roland hatalmas bravúrral védte a rövidbe tartó lövést. A 65. percben végre megtört a jég: szélen sikerült megbontani az orosházi védelmet, a beadásra érkezett középen Puskás Balázs és ezúttal már nem hibázott. A folytatásban többször is lezárhatták volna a meccset a Köstner-tanítványok, ám kimaradtak a lehetőségek. Nem úgy a 85. percben: a 18 méterről elvégzett szabadrúgást még védte az OMTK kapusa, de a kipattanó labdára Gurbai Balázs csapott le és vágta a hálóba, bebiztosítva ezzel ma győzelmet.

MLSZ Regionális U19 Délkelet “B” csoport 13. forduló

DEAC – OMTK-ULE 1913: 2-0 (1-0)

DEAC: Ratku – Varga B., Kiss M. (Pál 67’), Komádi, Farkas (Víg 46’), Kovács M. (Szathmári 46’), Béke (Tóth Cs. 67’), Puskás (Gurbai 72’), Dari, Almási, Virág

Vezetőedző: Köstner Tamás

Gólszerzők: Puskás 65’, Gurbai 85’

Köstner Tamás: Megmondom őszintén, nehéz szülés volt, de nem azért, mert rosszul játszottunk volna, hanem azért, mert a helyzetkihasználással továbbra is hadilábon állunk. Ez volt egész szezonban az Achilles-sarkunk. Ha csak a ziccereket számolom, 10-12-öt hibáztunk el, és ez a szám több lehetett volna, ha az utolsó passzok pontosabbak, vagy figyelünk a lesreállításra. Ellenfelünknek is volt néhány helyzete, de végig óriási fölényben játszottunk, de nem találtuk a góllövőcsukánkat. Lehetőségeink közül azért kettőt értékesítettünk, de sokkal simább is lehetett volna ez a meccs, jó lett volna pozitívba fordítani a gólkülönbségünket. Még egy mérkőzés vár ránk idén, szeretnénk a Hajdúszoboszló otthonából is elhozni a három pontot.