Ezúttal nem a jobb csapat nyerte a rangadót

U14-es lánycsapatunk hiába játszott végig fölényben, szerezte meg a vezetést, az Eger győzelmével zárult az év utolsó párharca.

Az őszi szezon csúcsrangadója várt szombat délelőtt Harcsa Csaba tanítványaira, ugyanis a szintén makulátlan mérleggel rendelkező Eger ellen léptek pályára. Hatalmas volt a tét, hiszen a győztes mondhatta magát őszi bajnoknak, mivel ez volt a 2022-es év utolsó mérkőzése.

Ahogy egy ilyen rangadón kell, úgy vetették magukat a küzdelembe lányaink, az a bizonyos gépezet nagy fordulatszámon pörgött. A vendégek beszorultak saját védőharmadukba, teljesen megszállták kapujuk előterét. A 16. percben viszont sikerült megbontani a védelmüket, egy szép támadás végén Faggyas Jázmin értékesítette helyzetét. Sajnos nem örülhettünk sokáig a vezetésnek, két minutum elteltével, lényegében első attakját gólra váltotta az Eger.

Nem sokkal később már a Heves megyeieknél volt az előny, második támadásukat is sikeresen vitték végig és egy kapu előtti kavarodás végén valahogy csak bepiszkálták a labdát a gólvonalon túlra. Lányaink még magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, látszott, nagyon akarják a győzelmet. A játék teljesen áttevődött a vendégek térfelére, akik betolták a buszt a kapujuk elé, védve előnyüket. De hiába voltak hatalmas fölényben a Harcsa-tanítványok, a végjátékoknál porszem került a gépezetbe, ezúttal a szerencse is az egrieknek kedvezett. Ezen a meccsen a betonvédekezés győzött a támadó focival szemben, így csapatunk pont az évzárón szenvedte el első vereségét.

Nincs miért szégyenkezni lányainknak, amit ősszel nyújtottak, az megsüvegelendő. Megszakadt egy parádés sorozat, tavasszal viszont kezdődik egy új, ráadásul vissza lehet vágni az Egernek.

Leány Regionális U-14 HNP Észak-Kelet csoport 13. forduló

DVSC-DEAC – Eger: 1-2 (1-1)

DVSC-DEAC: Mispál – Takács, Supák, Nagy M., Veres, Puskás, Bíró, Gáll, Faggyas

Cserék: Mazsu, Furó, Kertész, Balogh V., Berki, Póser, Sárosi

Edző: Harcsa Csaba

Gólszerző: Faggyas 16’

Harcsa Csaba: Végig fölényben futballoztunk, beszorítottuk ellenfelünket a kapuja elé, de nagyon masszívak voltak hátul, nehéz volt feltörni a védelmüket. Fortuna ma nem fogta a kezünket, a lányok is túlságosan akarták a győzelmet, ez pedig hibákat szült a végjátékoknál. Sajnos a legfontosabb meccsünket nem tudtuk megnyerni, de az Eger edzője is elismerte, mi voltunk a jobbak, ám ez nem ért pontot. A lányok mindent megtettek, az utolsó percig küzdöttek, minden dicséretet megérdemelnek, de nem csak a mai teljesítményért, hanem mindazért, amit az őszi szezonban nyújtottak, nagyon büszke vagyok rájuk. Most nem jött össze a siker, de ez motivál minket a tavaszi folytatásban.