Hatásos évzáró Homovics Zita vezérletével

Balogh József U14-es csapata nagyarányú győzelemmel zárta Kisvárdán az őszi szezont.

Eljött az utolsó megmérettetés ideje, szombaton a záróvizsgán kellett számot adniuk tudásukból lányainknak. Csapatunk az őszi sorozat befejező mérkőzését Szabolcs megyében vívta, mégpedig a Várda otthonában. A Balogh-tanítványok szerették volna szépen zárni az évet, nem csak a három pontot akarták begyűjteni, hanem játékukkal is kiérdemelni a győzelmet.

A kezdést jelző sípszókor, mintha még az öltözőben lettek volna játékosaink, ugyanis még fel sem ocsúdtak, már vezettek a hazaiak. Ez, mint reggel a jéghideg víz, azonnal felébresztette lányainkat, sőt fel is tüzelte őket, kettes után egyből hatodik sebességi fokozatba váltottak. Nagy elánnal rohamozták a hazai kaput, a negyedórához közelítve pedig Homovics Zita be is vette. Öt percre rá Sári Bianka villant és már a mieinknél volt az előny, újabb négy minutum elteltével pedig Homovics Zita duplázott.

A középső etapban, nem tudni miért, de visszaesett csapatunk teljesítménye, ezt a szabolcsiak is megérezték, akik egyre bátrabban futballoztak és a 41. percben vissza is jöttek a mérkőzésbe. Az egyenlítéshez is közel álltak, ám Szilágyi Lilla eszén nem tudtak túljárni, aki hárította a jogosan megítélt büntetőt. Ez megint beindította a gépezetet, a záró harmadban ismét ellenállhatatlanul futballoztak lányaink, nagy nyomást helyezve a Várdára. A házigazdák csak a 70. percig tudták feltartóztatni a mieinket, onnantól kinyílt az olló, két minutumon belül Homovics Zita kétszer zörgette meg a hálót, majd zárásként Szolnoky Bella is feliratkozott a gólszerzők közé. Csapatunk teljesen megérdemelten nyerte meg 6-2-re az év utolsó párharcát.

Leány Regionális U-14 HNP Észak-Kelet csoport 13. forduló

Várda SE – DEAC: 2-6 (1-3)

DEAC: Szilágyi – Homovics, Papp B., Debreceni, Szolnoky, Tóth J., Sári, Kapczár, Fenyő

Cserék: Juhász, Veress

Edző: Balogh József

Gólszerzők: Homovics 14’, 23’, 70’, 72’, Sári 19’, Szolnoky 74’

Balogh József: Kissé belealudtunk a kezdésbe, nagyon hamar hátrányba kerültünk, de a bekapott gól felébresztett minket, átvettük a játék irányítását, érvényesítettük akaratunkat. Szépen járattuk a labdát, jól használtuk az üres területeket, helyzeteinket jó százalékban értékesítve, magabiztos előnyre tettünk szert. A második harmadban viszont nagyon visszaesett a teljesítményünk, passzjátékunk nem működött, ennek okán pedig nem tudtunk támadásokat építeni. A harmadik etap elején majdnem egyenlített ellenfelünk, de kapusunk hárította a büntetőt. Ez ébresztőleg hatott, újra elkezdtünk focizni, visszaköszöntek azok az elemek, melyeket edzéseken gyakoroltunk. Mi birtokoltuk a labdát, ültek a mélységi indításaink, többször megbontottuk a Várda védelmét és végül nagyarányú győzelmet arattunk. A második harmad kivételével nagyon elégedett vagyok a lányokkal, szépen tudtuk lezárni az őszi szezont, annak külön örülök, hogy többen megszerezték első találatukat. Gratulálok a csapatnak a sikeres évzáráshoz.