Őszi ezüstérmesek a Köstner-tanítványok

Szünetig már megnyugtató előnyre tett szert U19-es csapatunk, bár a második félidőben zárkózott a Hajdúszoboszló, elhoztuk a három pontot a fürdővárosból.

Idén utoljára lépett pályára Köstner Tamás legénysége, szombat délután számukra is véget ért a pontvadászat. Egy feladat várt még fiataljainkra, melyet Hajdúszoboszlón kellett sikeresen teljesíteniük. Csapatunk számára nagy volt a tét, ha nyerünk, a második helyen zárjuk az őszi sorozatot.

Ennek megfelelően kezdték a srácok a meccset, lendületesen, kombinatívan futballozva próbáltak zavart kelteni a hazai védelemben. Ez meg is hozta gyümölcsét, a 11. percben szöglet után Puskás Balázs szerezte meg a vezetést. Szinte azonnal válaszoltak a kék-fehérek, két minutum elteltével kihasználva egy védelmi megingást, ledolgozták hátrányukat. Ez nem okozott zavart a mieinknél, nem tört meg a lendület, továbbra is csapatunk irányította a játékot, nem egyszer került veszélybe a hazai kapu. A 27. percben Ismét Puskás Balázs juttatta vezetéshez együttesünket, majd nem sokra rá Dari Balázs is beköszönt, majd szünet előtt duplázott.

Csapatunk megnyugtató előnyből kezdhette a második félidőt, de a Hajdúszoboszló még nem adta fel, jóval agresszívabban futballoztak, mint az első játékrészben. Védelmünket hibára késztették, ezt pedig ki is használták és sikerült zárkózniuk. Fiataljaink játékát ebben a periódusban a kapkodás, pontatlanság, eladott labdák jellemezték, egy ilyen ajándékot pedig köszöntek a hazaiak és egy gólra olvadt előnyünk. Mielőtt vérszemet kaptak volna a kék-fehérek, fiataljaink ismét úgy kezdtek el futballozni, ahogy tették az első félidőben, ennek pedig meg is lett az eredménye. Szuháj Adrián a 73. percben visszaállította a kétgólos különbséget. A hátralévő időben mindkét oldalon adódtak még lehetőségek, ám a találatok számában nem történt változás. Csapatunk megnyerve az év utolsó párharcát, a 2. helyen zárta az őszi sorozatot.

MLSZ Regionális U19 Délkelet “B” csoport 14. forduló

Hajdúszoboszlói SE – DEAC: 3-5 (1-4)

DEAC: Lévai – Kiss M., Komádi, Szuháj (Tóth Cs. 83’), Farkas (Bánsági 93’), Kovács M., Puskás, Dari, Pál (Gurbai 67’), Almási, Szathmári

Vezetőedző: Köstner Tamás

Gólszerzők: Puskás 11’, 27’, Dari 33’, 42’, Szháj 73’

Köstner Tamás: Az évet szerettük volna győzelemmel zárni és a dobogó második fokáról várni a tavaszi folytatást. A Szoboszló viszont sokkal jobb csapat, csalóka a táblázaton elfoglalt helye, megnehezítették a dolgunkat. Az első félidőben hatékonyan, kombinatívan futballoztunk, jól sáfárkodtunk helyzeteinkkel, viszont hátul időnként bizonytalanok voltunk. Ennek ellenére megnyugtató előnnyel zártuk a játékrészt. Szünet után agresszívabb volt ellenfelünk, mi viszont kapkodtunk, siettettük a támadásokat, több labdát eladtunk, ismét hibáztunk hátul, ennek eredménye, hogy egy gólra fel is zárkózott a Szoboszló. Sikerült azonban rendeznünk a sorokat, higgadtabban futballoztunk és bebiztosítottuk győzelmünket. Gratulálok a csapatnak, de külön Puskás Balázsnak a megosztott gólkirályi címért, illetve a DSI Debrecen csapatának az első helyért.