Veretlenül zárták a tornát focistapalántáink

Vasárnap került megrendezésre a hagyományos Mikulás Kupa, mely tornán U9-es csapatunk is pályára lépett.

Már hagyomány, hogy december 6. előtt a kis korosztályok tornán mérik össze erejüket. Nem volt ez másképp idén sem, Molnár Bálint tanítványai a hét utolsó napján a szokásos Mikulás Kupán szerepeltek.

Csapatunk a Nyárádszereda, a Nyíradony, a Kisvárda és az Oradea alakulataival kerültek egy csoportba. Focistapalántáink kiváló teljesítményt nyújtottak, a szép játék eredményességgel párosult, minden mérkőzést megnyerve, 15-1-es gólaránnyal végeztek az első helyen és jutottak az arany ágra.

A folytatásban a Marosvásárhellyel találkoztak srácaink, ezt párharcot is sikeresen vívták meg, 2-0-ra győzték le az erdélyi gárdát. Következett a városi rivális Olasz Focisuli, mely párharc nem indult jól ifjoncaink számára, ugyanis háromgólos hátrányba kerültek. De nem adták fel, nagy erőket mozgósítva sikerült egyenlíteni, sőt, akár fordíthattak volna, ám a mérkőzés végéig maradt a 3-3. A Molnár-tanítványok csak rosszabb gólkülönbségük miatt végeztek az ág 2. helyén.

A bronzmeccsen a román Cluj csapatával egy izgalmas, végig kiélezett párharcot vívtak srácaink, a rendes játékidőben nem született döntés, így büntetőrúgások következtek. Ebben jobbnak bizonyultak a román gyerekek, így csapatunk veretlenül a 4. helyen zárta a kupát.

Molnár Bálint: Tartalmas hétvégén vagyunk túl, a gyerekek megmutatták, csapatként bármire képesek lehetünk. Az egész tornán nagy önbizalommal és kedvvel fociztak, szép eredményekkel örvendeztették meg magukat, engem és szüleiket. Elégedett vagyok, jól játszottunk, ha kellett, hősiesen védekeztünk, mindaz, amit az edzéseken gyakoroltunk, visszaköszönt a pályán, jól alkalmazták a srácok. Gratulálok az egész csapatnak!

A DEAC U9-es csapata: Barkó Márton, Nagy Gábor Péter, Birizdó Balázs, Bényei Gréta, Csete Lázár, Sándor Illés, Vaszkó Márton, Balogh Ádám, Sidibe Malick, Somi Bence, Bagdán Csanád, Dobi Marcell

Vezetőedző: Molnár Bálint