György József: A legnagyobb harc a mezőnyben zajlott

Vasárnap este az alapszakaszban immár negyedszer találkozott egymással a DEAC és a FEHA19. Egy héttel korábban a debreceniek győzek, akik ezúttal is hasonló tervekkel léptek a jégre.

Gönczi Lajos kezdett a hazaiak kapujában. A mérkőzés elején komolyan egymásnak feszült a két vetélytárs, az egyetemisták folyamatosan építkeztek, míg a vendégek elsősorban letámadásokkal próbáltak operálni. Az első harmadban inkább a hazaiak akarata érvényesült, majd az egy korai emberfór meghozta a vezetést is; Dalecky az üresen álló Novotny-t hozta játékba, aki nem hibázott, majd Mihalik András és Vokla alakított ki veszélyes helyzeteket. Alig több, mint két perccel a periódus vége előtt a vendégcsapat részéről Zezelj talált be, de a játékvezetők video-elemzés nyomán érvénytelenítették a gólt, kapusakadályozás miatt.

A 2. játékrészben a vendégcsapat folytatta a palánk-döngető harcmodorát, a mieink viszont Dalecky révén növelték az előnyüket. A fehérvári legénység a 35. percben szépített, de az örömük nem sokáig tartott, Novotny hatalmas bombával visszaállította a két gólos különbséget. A népszerű Novásznak ezen a meccsen majdnem minden összejött, a 3. harmad elején a változatosság kedvéért egy szemfüles gólt jegyzett, ezzel mesterhármast ért el.

A fehérváriak mindent elkövettek, hogy elvegyék a mieink kedvét a jégkorongozástól, de nem jártak sikerrel. A srácok végig vezetve, magabiztosan tartották otthon a három pontot, miközben reméljük, egyetlen játékosunk sem sérült meg komolyabban, bár Bogesic a 2. szünetben fájdalmakra panaszkodott.

A győzelemben oroszlánrészt vállalt a mesterhármast jegyző Novotny és remek védéseket produkáló Gönczi Lajos, de a többiekre sem lehet panasz, számos kecsegtető helyzetet dolgoztak ki és ezekből négy alkalommal be is találtak az ellenfélnek. Ezzel a DEAC-os legénység a harmadik győzelmét is behúzta a fehérvári fiatalokkal szemben. Az alapszakasz során a két gárda már nem találkozik egymással, a mieink a jövő héten Miskolcon, a hatodik helyről folytatják a menetelést.

György József vezetőedző így kommentálta a mérkőzést.

Ismét túl vagyunk egy nehéz mérkőzésen. Az iramunkkal a kezdetektől nem volt gond, bár csak egy találattal vezettünk az első periódus után. Megvoltak a helyzeteink is, a mindig fontos első gólt azután emberelőnyben szereztük.
A legnagyobb harc a mezőnyben zajlott, az ellenfél leginkább itt volt képes nyomást gyakorolni a mieinkre. Szorossá azonban nem tudták tenni a meccset, egy kiugrással, valamint egy nagyszerű találattal megtartottuk a két gólos különbséget. A 3. harmadban öt, vagy hat tiszta ziccerünk volt, kicsit tartottam is attól, hogy a sok kihagyott helyzet megbosszulja magát, de végül sikerült három góllal nyerni. Gönczi Lajos ismét remekül hárított, de Novász (Novotny) mesterhármasa is élményszámba ment – összegzett a szakvezető.

Sándor Bence is elmondta a véleményét a találkozóról.

Jó iramú és kemény meccset vívtunk egy fiatal, nagyon agresszív csapattal szemben. Három sorral léptünk a jégre, a találkozó vége felé már éreztük kissé a fáradtságot, ami természetes, mivel két mérkőzést játszottunk a hét végén. Rengeteg helyzetünk volt, közülük négyet sikerült gólra váltani. Rövid pihenőt követően idegenben folytatjuk a Jegesmedvék ellen; igazi ki-ki mérkőzés lesz, de mindent megteszünk majd a győzelem érdekében – mondta a fiatal játékos.

=Müller Károly=