Urbin Péter: „amit az edzéseken gyakoroltunk, viszontláttam a pályán”

U12-es csapatunk vezetőedzője tekintett vissza az őszi szezonra, értékelésében kiemelte, tanítványai minden téren fejlődtek.

December 1-én lépett utoljára pályára ebben az évben Urbin Péter csapata, a Sajóvölgye elleni találkozóval zárták az őszi szezont. Srácainkra új kihívás várt ebben a bajnoki évben, ugyanis megnövekedett a játéktér és a létszám, de ehhez hamar alkalmazkodtak.

„Már az előző szezon végén tudatosan készültünk arra, hogy az U12-es korosztályban változik a pálya mérete és a létszám, házon belül edzőmérkőzéseket játszottunk az idősebbekkel. A srácoki nagyon várták már, milyen lesz nagyobb területen és nagyobb létszámban futballozni, kelőképpen motiváltak voltak. Éreztem rajtuk, odateszik magukat, tanulni, fejlődni akartak, jó volt az edzéslátogatottság, csak betegség esetén hagytak ki foglalkozásokat. A bajnokság során volt egy felfelé ívelő görbe, ez mind játékban, mind eredményességben megmutatkozott. Mindazt, amit az edzéseken gyakoroltunk, viszontláttam a pályán, ezen elemeket tudatosan alkalmazták a gyerekek. Az őszi szezon végére volt egy megtorpanás, már nem úgy ment a játék, mint korábban, nem voltunk annyira kreatívok, de ez ebben a korban természetes. Az eredmények is elmaradtak, de ez csak az utolsó két-három hétre volt jellemző. A bajnoki mérkőzésekből kettőt emelnék ki, az egyik a Nyíregyháza elleni hazai találkozó, melyen minden téren jó teljesítményt nyújtottunk. A fiúk mentálisan is erősek voltak, ennek köszönhetően nyertünk az utolsó percekben. Kisvárdán pedig, bár 5-3-as vereséget szenvedünk, végig partiban voltunk ellenfelünkkel, sőt azt éreztem, sok mindenben jobbak voltunk az akadémistáknál. Ezt bizonyította, hogy a mérkőzés után a Várda edzői is gratuláltak nekünk, ez pedig nagyon jó visszajelzés. Egészében nézve az elmúlt hónapokat, teljes mértékben elégedett lehetek, voltak kimagasló teljesítmények, nem csak csapatszinten, hanem egyénileg is fejlődtünk. A srácok megértették, egy adott poszton, adott játékhelyzetben mi a jó megoldás, a helyes döntés. Kezdenek egyre önállóbbak lenni, már kevesebbet kell kívülről irányítani őket, mint egy éve, a Bozsik-tornákon. Mentálisan is látható a fejlődés, már a kiemelt akadémiák ellen is kitolódott az az időintervallum, mely alatt partiban voltunk velük. A gyerek futballozni akarnak, fel merik vállalni egyéniségüket és ezt meg is mutatják a pályán. Ha az időjárás nem szól közbe, még lesznek edzések, de következő hét szerdán egy csapatépítő tréninggel zárjuk az évet. Gyerekek, szülők, edzők elmegyünk bowlingozni, de előtte értékelem majd az őszi szezont. Utána kezdődik a téli szünet, legközelebb januárban találkozunk és folytatjuk a munkát. Köszönöm a gyerekeknek a pozitív hozzáállást, a jó munkát, illetve a szülőknek, hogy mindig biztattak és támogattak minket” – foglalta össze az őszi szezon tapasztalatait Urbin Péter.

Ebben a korosztályban nem az eredményesség a legfontosabb, ezért nincs is táblázat, de mindenképp kiemelnénk az U12-es csapat legeredményesebb játékosát, Balázs Patrikot, aki 11 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.