Emlékezetes évzáró

A Debreceni Egyetem gárdája heroikus küzdelem végén örülhetett.

A DEAC női röplabdázói az év utolsó meccsén a Közgázt látták vendégül a DESOK-ban.

Szorosan alakult a meccs eleje (6:6), aztán ritmust váltott az ellenfelünk (10:19). A hátralévő időben nem tudtuk ledolgozni a tetemes hátrányunkat, így az első szett a vendégeké lett.

A második játszma elejét mi kaptuk el jobban (10:3). Sokáig úgy festett, hogy nem forog veszélyben az egyenlítésünk, ám a hajrára felzárkózott a Közgáz (18:15). A kulcspillanatokból jobban jöttünk ki, ezzel behúztuk ezt az etapot.

A harmadik játékrész is fordulatokban bővelkedett. Eleinte nekünk kellett futnunk az eredmény után, aztán fordítottunk, de a végén a fővárosiak örülhettek.

A negyedik etapra lendületbe jött vetélytársunk, de lefékeztük. Folyamatosan duzzadt a fórunk, ezt a periódust nyolccal nyertük.

Az utolsó felvonásban elég messze kerültünk a győzelemtől (6:10), ám szerencsére rendeztük a sorainkat, ennek köszönhetően szépen zártuk az esztendőt.

A találkozó a jótékonykodás jegyében zajlott, a nézők plüssfigurákat és csokikat hoztak, amiket a Tündérkör Alapítvány juttat el a rászoruló gyerekeknek.

Örülök, hogy nyertünk, nehéz meccs volt, tele fordulattal. Az ötödik szettben nagy erőket mozgosítottak a lányok, ennek köszönhetően fordítottunk. Tartották magukat ahhoz, amit megbeszéltünk, és a fiatalok is dicséretet érdemelnek. Szeretnénk köszönetet mondani a szurkolóinknak, akik sok csokit és plüssfigurát hoztak. Az ajándékokat Borók Orsi eljuttatja a Tündérkör Alapítványnak. Most kisebb szünet jön, de januárban folytatjuk. Minden drukkerünknek és a DEAC családnak is kellemes ünnepeket kívánunk – összegzett Kuszkó Zsolt.

NB II Keleti csoport
DEAC-Közgáz SC és DSK 3:2 (16:25, 25:23, 24:26, 25:17, 15:12)