Fülöp Diána: „a végére kiegyenesedtünk”

U19-es lánycsapatunk trénere úgy fogalmazott, tudta, több van a csapatban, a lányok pedig hittek magukban.

Fülöp Diána bajnoki ezüstérmes csapata azzal a nem titkolt céllal vágott neki az idei bajnoki évnek, hogy ismét a dobogón zárja a sorozatot. Nem a várakozások szerint alakult a szezon, de még elérhető a dobogó, melytől hat pontra vannak lányaink.

„Átalakul nyáron a keretünk, a meghatározó játékosok közül többen „kiöregedtek”, így idén rájuk már nem számíthattam. Voltak érkezők, viszonylag nagy létszámmal vágtunk neki a felkészülésnek. Első lépésként csapatot kellett építeni, beépíteni az új játékosokat, de a lányok hamar beilleszkedtek, felvették a ritmust, kialakult egy remek közösség. Nagy hangsúlyt fektettünk a taktikai elemek gyakorlására, de a technikai képességet is próbáltuk fejleszteni. Kellett találnom egy olyan kvalitású játékost, aki igazi vezér a pályán, akire hallgatnak a társak, ez még a mai napig függőben lévő kérdés. Az edzésmunkával és edzéslátogatottsággal maximálisan elégedett voltam, csak betegség, vagy sérülés miatt voltak hiányzók. Mindenki beállt a sorba, a lányok fegyelmezetten dolgoztak, amit kértem tőlük, becsületesen elvégezték” – fogalmazott a felkészülés kapcsán trénerünk.

Csapatunk augusztus végén a Vasas Akadémia elleni vereséggel kezdte az idei pontvadászatot, majd november közepén Kisvárdán, nagyarányú győzelemmel zárta az őszi szezont.

„Tudtuk, hogy nem vár ránk könnyű szezon, hiszen a tavalyinál jóval erősebb lett a mezőny, több csapat is pályázott, pályázik a bajnoki címre. Ennek ellenére bizakodva vártuk az idei sorozatot, mely nem indult jól számunkra. Az első két fordulóban vereséget szenvedtünk, majd könnyedén nyertünk a Mezőkövesd ellen, de Nyíregyházán ismét botlottunk. Tudtam, hogy sokkal több van a csapatban, a lányok is hittek magukban, a hétköznapokon még többet, még keményebben dolgoztunk. Ennek meg is lett az eredménye, jöttek a sikerek. Kellett hozzá, hogy visszatért Hardon Rita, ez nagy lökést adott, de mindenki próbálta magából kihozni a meccseken a maximumot. Az eredmények tükrében lehet furcsán hangzik, de a védelmünkkel voltam leginkább elégedett, illetve a kapusteljesítményekkel. Elől voltak problémáink, helyzeteinket elég rossz százalékban értékesítettük, hiányzott egy gólvágó a kapu előtt. Egy rossz szavam se lehet a lányokra, egyszerűen volt egy peches szériánk, de a végére kiegyenesedtünk. Természetesen maradt bennem hiányérzet, leginkább azért a két meccsért, melyeket odaajándékoztunk ellenfelünknek. Szezon elején a dobogót tűztük ki célul, ez még elérhető, de sok munka vár még ránk, hogy oda is érjünk. Január végén kezdjük az edzéseket, lesz bőven időnk készülni, ugyanis március elején rajtol a tavaszi szezon. Bízom benne, ott folytatjuk, ahol ősszel abbahagytuk és újabb győzelmeknek örülhetünk. Szeretnék a DEAC-család minden tagjának egészségben, sikerekben gazdag boldog új évet kívánni” – zárta értékelését Fülöp Diána.

U19-es lánycsapatunk 3-1-4-es mérleggel, 29-20-as gólkülönbséggel, 10 pontot gyűjtve a 6. helyen zárta az őszi szezont. Legeredményesebb játékos, Hardon Rita, aki hét alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.