Az első lépést megtettük

Két hazai meccsel zárjuk az alapszakaszt, az UTE már legyőzve.

Két mérkőzése maradt a DEAC-nak a jégkorong Erste Liga alapszakaszában, a gárda a hetedik helyről, 50 ponttal várta a péntek esti, és a vasárnapi hazai ütközeteit. Előbbi találkozón az UTE vendégeskedett a Debreceni Jégcsarnokban, a hét utolsó napján pedig a DVTK Jegesmedvék érkezik a cívisvárosba.

Tekintve, hogy az ötödik helyezett Csíkszereda már 56 egységet gyűjtött, a 6. Fradi pedig 54-et, benne volt a pakliban, hogy a hétvégén esetleglegesen megszerzendő hat pont sem lesz elég ahhoz, hogy egyből a rájátszásba kerüljünk, ebben az esetben három győztes meccsig tartó párharc vár a DEAC-ra az általa választott, 9. vagy 10. helyezett gárda ellen. Így kellett tehát nekivágnunk az újpestiek elleni meccsnek, akik ellen a Magyar Kupában a hétvégén elbuktuk a bronzmeccset. Az első öt percben kiegyenlített játék zajlott a jégen, azonban érezhető volt, hogy a hazaiak számára nagyobb a tét. A 6. minutumban megtörtént az első kiállítás: Jakub Izacky gáncsolta ellenfelét. A feszült meccsen mindkét kapu előtt sokat hibáztak a támadók, ezért gól nem született. Másfél perccel a harmad vége előtt Bogesic kapott a hazaiaknál büntetést.

A második játékrész kezdetén azt sem dobott a cívis hangulaton, hogy tudni lehetett, a Ferencváros 2-0-ra vezet Miskolcon a DVTK ellen, vagyis a zöld-fehérek nagy lépést tettek a három pont megszerzése érdekében. A Debreceni Csarnokban korcsolyázó csapatok továbbra is góliszonyban szenvedtek, sem Rajna, sem Hetényi hálóját nem tudták megzörgetni.

Aztán, ahogyan a hokiban rendre lenni szokott, hirtelen beindult a gólgyártás. 28:31-nél Jakub Izacky megtörte a jeget, előnyhöz juttattva a DEAC-ot. Bő fél perc múlva azonban ismét egál volt az eredmény, Kyle Just mattolta Hetényi Zoltánt. Hogy ne üljön le a meccs, arról 31:12-nél Mihalik András gondoskodott, remek találatának köszönhetően ismét nálunk volt az előny! A vezetés megszerzése után nem sokkal Versich állt ki, fogásért. 37:42-t mutatott az időmére, amikor Izacky ismét kétperces pihenőt kapott, nem volt mit tenni, ki kellett védekeznünk az emberhátrányt. Sikerült, előnyben fordulhattunk rá a harmadik etapra.

Az utolsó húsz percben az újpestiek űzték az egyenlítést, ám a harmad elején ugyanúgy volt esélyük a gólszerzésre a házigazdáknak is. A győzelemhez még közelebb kerültünk, amikor 45:42-nél Ratislav Spirko vert be egy újabb debreceni gólt, ekkor már végképp tombolt a publikum. Dalecky kiállítása már úgy tűnt, ez nem oszt és nem szoroz, főleg úgy, hogy a liláktól Nádasdy is kiült. Alig két perccel később szintén az újpesti kapott két percet, eldőlni látszott a találkozó. Az UTE az utolsó percben levitte a kapusát, Verdan Bogesic pedig mindezt köszönte szépen, ezzel 4-1-re megnyertük a meccset. Vasárnap szintén örülni akarunk. A többit majd meglátjuk.

Erste Liga, alapszakasz
DEAC-UTE 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)
Gól: Izacky, Mihalik A., Spirko, Bogesic, illetve Just
Fotók: Derencsényi István