Nem könnyedén ugyan, de jöttek a gólok is

A debreceni legénységnek két mérkőzése maradt még hátra az alapszakaszból, közülük az elsőt pénteken, az UTE ellen vívták. A lila-fehéreknél Hentonnen nem állt rendelkezésre, a hazaiaknál viszont visszatért Spirko és Dalecky, így végre teljes csapattal tudtunk kiállni.

Az egyetemisták kapuját Hetényi Zoli őrizte, a másik oldalon Rajna állt a vasak között. Az elején közepes iram és váltakozó játék jellemezte a találkozót. A percben Izacky került a büntetőpadra, a hátrányban erősen ránk jött az UTE, de Hetényi Zoli és a védelem állta a sarat. A 10. perc táján átvették az irányítást a mieink, az ellenfél a védőharmadából is alig tudott kijönni, Rajna azonban nagyokat védett. Másfél perccel a harmad vége előtt Bogesic-et szórták ki, az első periódus gól nélkül zárult. A 2. játékrész elején kibekkeltük az áthúzódó kiállítást, majd számos veszélyes helyzetet teremtettünk az újpesti kapu előtt. A 29. percben Novotny-t szerelték a vendégek kék vonalánál, ő azonban visszavette a pakkot, Izacky-t találta meg, aki nem hibázott. Alig néhány másodperccel később egy Hetényi mamutjáról kipattanó korong Just-ot találta üresben, aki gyorsan kiegyenlített. A bosszankodó debreceni publikumot Mihalik András nyugtatta meg; lekapta a pakkot a levegőből, megindult és beverte az újpesti hálóba. Ezután még kétszer került létszámelőnybe az újpesti alakulat, de Hetényi Zoli nagyokat védett. A 3. harmad 5. perce táján Novotny éles szögből a kapuvasat találta el, majd hamarosan jött a folytatás; Dalecky passzát Mihalik készítette le, a visszatérő Spirko pedig betalált. Nem sokkal később Dalecky-t ültették le, eléggé könnyű síppal befújt fejre irányuló támadás okán. Az emberhátrányban Novotny tört ki a védők közül, nagy szólót vágott le, de a lövése Rajnáról mellé pattant. A meccs vége felé a vendégcsapat támadni próbált, miközben kétszer is emberhátrányba kerültek. A második 2 perc idején Rajna lekorcsolyázott, Bogesic pedig egy egészséges lövéssel beállította a végeredményt.

A találkozó előtt még élt a remény, hogy sikerül a 6. helyen bekerülni a rájátszásba. A mieink hozták is a „kötelezőt”, de ez sajnos nem lett elegendő, mivel az FTC-Telekom is nyerni tudott Miskolcon. Így, bár más befejezést szerettünk volna, a vasárnapi záróforduló után pre-playoff kvalifikációt kell játszanunk, hogy melyik együttessel szemben, az rövidesen elválik. De azt megelőzően a Jegesmedvék ellen szükséges helyt állni, egy szándékaink szerint győztes mérkőzéssel.

=Müller Károly=