Szépen zártuk az alapszakaszt

A Debreceni Egyetem alakulata a triplázó Tóth Attila vezérletével legyőzte a nyírbátoriakat.

A DEAC férfi futsalosai az alapszakasz utolsó fordulójában a Nyírbátor otthonában vizitáltak. Szűkös kerettel vághattunk neki a meccsnek, mivel Berecz Rafael műtét után lábadozik, Vass Ottó és Thiago pedig eltiltás miatt nem léphetett pályára. A hazaiaknál Dobi Attila, Szentes-Bíró Tamás, Sánta Attila és Siska Gergő személyében négy egykori játékosunk is szóhoz jutott.

Nem indult jól a meccs, hiszen Szentes-Bíró már az első percben bevette a kapunkat, emellett Tóth Benedeket kiállította a játékvezető. Az első félidő derekán Tóth Attila révén egalizáltunk. Ezt követően felpörögtek az események, a nyírbátoriaknál Kerekes Mihály és Siska is beköszönt, míg nálunk Tóth Attila újabb két találattal jelentkezett, mellette Rácz Zsolt is túljárt a házigazda kapusának az eszén.

A második játékrészben sokáig nem módosult az állás, aztán a 31. minutumban Sánta egalizált. A 4-5-ös végeredményt a 38. percben Rácz állította be. A sikerünk ellenére nem tudtuk megelőzni az Aramist, amely a Magyar Futsal Akadémia csarnokában 4-2-re diadalmaskodott.

Együttesünk a hatodik helyen zárta az alapszakaszt, így a felsőházban folytathatja a szereplését.

NB I 22. forduló
Nyírbátori SC-DEAC 4-5 (3-4)
Nyírbátori Városi Sportcsarnok, vezette: Muhari Gergő, asszisztensek: Apkó Tamás, Strehő Erik.
Gólszerzők: Szentes-Bíró (1.), Kerekes (11.), Siska (18.), Sánta (31.), ill. Tóth A. (10., 12., 15.), Rácz (14., 38.)
A DEAC összeállítása: Tóth Benedek – Deiby, Szatmári, Rácz, Szabó Á. Cserék: Krajcsi, Nagy B., Harmati, Sándor K., Tóth A., Tóth Barnabás. Vezetőedző: Elek Gergő.