Visszavágtunk a Kecskemétnek

A Debreceni Egyetem alakulata értékes győzelemmel kezdte meg a szereplését a felsőházban. 

A DEAC férfi futsalosai pénteken ismét a Kecskemétet látták vendégül a DESOK-ban. Elek Gergő együttesét az előző héten a kecskemétiek búcsúztatták a Magyar Kupától, de most összejött a visszavágás.

Már a meccs elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, jóval többet birtokoltuk a labdát. Az ötödik percben Harmati Tamás tüzelt, de a vendégek kapusa hárított. Az első félidő derekán Hadnagy Attila előtt adódott nagy helyzet, de nem tudott élni a sansszal. Nem sokkal később Dávid Richárd próbálkozását fogta Krajcsi Bence. A szünetig mindkét együttes veszélyeztetett, ám gólt nem láthatott a publikum. Annak ellenére, hogy az első játékrész 0-0-s eredménnyel zárult, a szurkolók nem unatkozhattak.

A térfélcserét követően megérkeztek a találatok. Először Tóth Attila köszönt be, aki Nagy Bence centerezése után a bal alsóba küldte a labdát. Néhány másodperc telt el a középkezdés után, amikor Bencsik Roland bombáját kitenyerelte Krajcsi. Ezt követően is lüktető játékot hozott az összecsapás, aztán a 34. minutumban újra megrezdült a kecskemétiek hálója, mivel Nagy Bence labdát szerzett, végül nagyjából tizenegy méterről leadott bombáját nem háríthatta Rigó László. Négy és fél perccel a vége előtt Deiby dönthette volna el a találkozót, de a kapufa kibabrált vele. A hátralévő időben Thiago elrontott egy tízméterest, míg a 37. percben Bíró Attila beállította a 2-1-es végeredményt. A hajrában a kecskemétiek ugyan elővették az öt a négy elleni taktikát, de az egyenlítés nem jött össze nekik.

Felsőház 1. forduló
DEAC-SG Kecskemét Futsal 2-1 (0-0)
DESOK, vezette: Szilágyi Norbert, asszisztensek: Takács Ákos, Goneth Béla.
Gólszerzők: Tóth A. (25.), Nagy B. (34.), ill. Bíró (37.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Thiago, Deiby, Rácz, Szabó Á. Cserék: Bazsányi, Vass, Nagy B., Harmati, Szatmári, Sándor K., Tóth A., Magyar, Győri. Vezetőedző: Elek Gergő.

Fotó: Derencsényi István