Nem ért pontot az egykapuzás

U16-os csapatunk az Ikarus otthonában kezdte meg szombaton a tavaszi szezont.

Új bajnokság kezdődött Kertész Tamás legénysége számára, ugyanis az országos U16 őszi sorozata után három csoportra osztották a kiemelt és alapcsoport mezőnyét. Csapatunk a C jelű nyolcasba kapott besorolást és kezdte meg a tavaszi menetelést. Hétvégén az első erőpróba a fővárosban várt fiataljainkra, szombaton az Ikarus otthonában léptek pályára. Ősszel már összecsaptak srácaink a piros-kékekkel, mely párharcot a budapesti alakulat nyert 2-0-ra.

Nem mondhatni, hogy ideális időben került volna sor a találkozóra, az olykor viharos erejű szél alaposan megnehezítette a csapatok dolgát. Mindkét fél próbált alkalmazkodni a körülményekhez, a hazaiak hosszú indításokkal operáltak, míg fiataljaink, igyekeztek földön tartani a labdát. Többször is sikerült eljutni az Ikarus tizenhatosáig, kétszer is veszélybe került a kapu, de a befejezéseknél rossz döntések születtek. A hazaiak előtt is volt egy komoly lehetőség, de Vaskó Gábor magabiztosan állt a gólvonalon. A 22. percben már tehetetlen volt, labdaszerzést követően egy távoli, széltől támogatott löket utat talált a kapuba. Csapatunk próbált még szünet előtt egyenlíteni, ám ezen kísérletek nem jártak eredménnyel.

Fordulás után lényegében egy térfélen zajlott a játék, a hazaiak elvétve lépték át a felezővonalat. A Kertész-tanítványok hatalmas nyomást helyeztek ellenfelükre, a fölény helyzetekben is megmutatkozott, de a legnagyobb ziccereket sem sikerült értékesíteni, olybá tűnt, a fiúk otthon felejtették a góllövőcsukájukat. Az Ikarus tördelve a játékot, próbálta őrizni előnyét, sőt egy kósza ellentámadás végén a kapufa mentette meg a mieinket az újabb góltól. Nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak fiataljaink, mindent megtettek, hogy ledolgozzák hátrányukat, illetve fordítsanak, de sehogy sem sikerült a hálóba juttatni a labdát, így pont nélkül tértek haza a fővárosból.

MLSZ Országos U16 “C” Csoport 1. forduló

Ikarus BSE – DEAC: 1-0 (1-0)

DEAC: Vaskó – Dudás (Hajdú 74’), Papp G., Kelemen, Szilágyi (Kovács K. 74’), Papp Z. (Sámi 46’), Bora, Kozma (Ari 57’), Pásztor, Boros, Grecskó

Vezetőedző: Kertész Tamás

Kertész Tamás: A nagy, olykor viharos szél megnehezítette a játékot, de próbáltunk alkalmazkodni a körülményekhez, földön tartva a labdát építettük fel támadásainkat. A mérkőzés elején megszerezhettük volna a vezetést, de két nagy helyzetet hagytunk kihasználatlanul. Ellenfelünk kihasználva a szél támogatását, mélységi indításokkal próbált védelmünk mögé kerülni, végül egy távoli lövésből bevették a kapunkat. A második félidőben szinte egykapuztunk, fölényünk helyzetekben is megmutatkozott, de ma be voltunk oltva gól ellen. Összességében a hozzáállással és az akarattal maximálisan elégedett vagyok, ha ziccereinket értékesítjük megnyerhettük volna ezt a mérkőzést. Hiányérzetem van, mert csak a gól hiányzott a játékunkból, teljes mértékben a mi akaratunk érvényesült az egész mérkőzésen. A cserék nagyon jól szálltak be, hozzá tettek a csapat játékához.