Megint az a fránya második félidő

U19-es csapatunk pénteken folytatta szereplését a felsőházban, a 2. játéknapon a Békéscsaba együttese ellen léptek pályára.

Nem indult jól a felsőházi szereplés Köstner Tamás csapata számára, a gyulai gólzáporból nem jöttek ki jól, a 13 találatból kilencet a Grosics Akadémia szerzett és nyerte meg a mérkőzést. A vereség a második félidei teljesítmény miatt következett be, szünet után teljesen szétesett a csapat játéka.

Pénteken lehetőség nyílt a javításra, mely játéknapon a győzelemmel rajtoló Békéscsabát fogadták fiataljaink a Sportcampuson. A vendégek már az első perctől érvényesítették akaratukat, agresszíven futballoztak, próbálták megbontani hátsó alakzatunkat, de védelmünk állta a sarat. A játékrész derekánál szabadrúgást végezhettek el a lila-fehérek, a labda a kapufáról pattant vissza, Rabatin reagált a leggyorsabban és megszerezte a vezetést az övéinek. Csapatunk is több támadást vezethetett, ám közeledve a tizenhatoshoz, tanácstalanok voltak fiataljaink, meg is akadtak az attakok, így maradt szünetig az egygólos békéscsabai előny.

Fordulás után lehetőség nyílt a hátrány ledolgozására, ugyanis büntetőt ítélt csapatunk javára a játékvezető, de nem sikerült élni a lehetőséggel, idén már nem először, elhibáztuk a tizenegyest. Futottunk az eredmény után, kitámadtunk, ennek viszont megvolt a kockázata, hátul kinyíltunk. A 77. percben megduplázta előnyét a Békéscsaba, majd a mérkőzés hajrájában bebiztosította győzelmét gyors egymásutánban kétszer vették be Lévai kapuját.

MLSZ Regionális U19 Délkelet Felsőház 2. forduló

DEAC – Békéscsaba UFC: 0-4 (0-1)

DEAC: Lévai – Varga B. (Kiss M. 46’), Víg (Szuháj 46’), Komádi, Farkas, Kovács M., Incze (Tóth S. 46’), Puskás, Csordás, Almási (Gurbai 46’), Szethmári

Vezetőedző: Köstner Tamás

Köstner Tamás: Ellenfelünk egységesebb csapat benyomását keltette, agresszívan letámadtak minket, ennek ellenére egy szituációt leszámítva, stabil volt a védelmünk. Támadásban túl passzívak voltunk, a labdakihozatalokkal nem is volt probléma, a kaputól 20-25 méterre fogyott el a tudomány. A második félidőben szerkezetet váltottunk, bátrabban futballoztunk, akár egyenlíthettünk volna ám büntetőből sem tudtunk betalálni. Ebben a játékrészben ellenfelünk előtt adódott több lehetőség, mivel kinyíltunk hátul, a végén pedig kinyílt az olló. Megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a Békéscsaba, de négy gólnyi különbség nem volt a két csapat között.