Három pont Matyóföldön

Kétszer is hátrányba került Mezőkövesden U14-es lánycsapatunk, de nem csak egyenlíteni sikerült, hanem fordítani is.

A Nyíregyháza elleni vereség után javítani szerettek volna Balogh József tanítványai, melyre szombaton nyílt lehetőségük. A 16. fordulóban riválisukhoz, a Mezőkövesdhez látogattak,mely gárda két ponttal gyűjtött kevesebbet eddig csapatunknál.

Már az első percben magukhoz ragadták a kezdeményezést lányaink, nagy lendülettel rohamozták a hazai kaput. Szervezetten, kombinatívan futballoztak, már csak a gól hiányzott a játékból. Ez viszont a kövesdieknek jött össze, egy távoli jól eltalált lövés után a hálónkban kötött ki a labda. Nem örülhettek sokáig a borsodiak, hét perc elteltével Szolnoky Bella egyenlített, ám hamarosan ismét a házigazdáknál volt az előny.

Lányaink viszont nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, agresszív harcmodoruk nem ízlett a kék-sárgáknak, Homovics Zita révén pedig másodjára is sikerült egalizálni. A Balogh-tanítványok azonban nem elégedtek meg az egy ponttal, mindhármat akarták, ezt nyomatékosította is a 73. percben Barna Bori és már a mieinknél volt az előny. Két minutum múlva ismét Homovics Zita villant és már kettővel mentek lányink. A Kövesd nem adta fel, de két kapufán kívül többre nem jutottak, így csapatunk három ponttal tért haza Matyóföldről.

Leány Regionális U-14 HNP Észak-Kelet csoport 16. forduló

Mezőkövesd – DEAC: 2-4

DEAC: Szilágyi – Tóth R., Barna, Homovics, Papp B., Debreceni, Szolnoky, Sári, Fenyő

Csere: Veres

Edző: Balogh József

Gólszerzők: Szolnoky 45’, Homovics 61’, 75’, Barna 73’

Balogh József: Sokkal jobban játszottunk, mint két hete a Nyíregyháza ellen, nem hagytunk teret ellenfelünknek, kézben tartottuk a mérkőzést. Ennek ellenére kétszer is hátrányba kerültünk, de mindkétszer sikerült egyenlítenünk. A lányok nagyon akarták a győzelmet, agresszívan játszottunk, kapujuk elé szegeztük ellenfelünket és sikerült megnyernünk a mérkőzést. Az igazsághoz tartozik, Fortuna ma a mi kezünket fogta, ugyanis a Mezőkövesd két alkalommal is a kapufát találta telibe. De annak van szerencséje, aki megdolgozik érte. Nagyon büszke vagyok a lányokra, de ellenfelünknek is gratulálok, nagyon ügyesen játszottak.