Felnőttek a feladathoz a srácok

U12-es csapatunk a DVSC Labdarúgó Akadémia otthonában lépett pályára szombat reggel.

Talán a mezőny legerősebb csapata várt Urbin Péter tanítványaira a 16. fordulóban, ugyanis a DVSC Labdarúgó Akadémia korosztályos csapatával mérték össze erejüket. Srácaink már többször bizonyították, nem ijednek meg az ilyen erősségű ellenféltől, mint ahogy most sem.

A feladatot nehezítette, hogy szűk keret állt trénerünk rendelkezésére, így nem tudott kelőképp frissíteni. De tanítványai nem spóroltak az erejükkel, versenyre keltek az akadémistákkal. Bár a piros-fehérek birtokolták többet a labdát, vezettek több támadást, azért srácaink előtt is adódtak lehetőségek. A hazaiak csak az első negyed végén tudtak betalálni, ez pedig a jó védőmunkát dicséri. A játék képe a második etapban sem változott, a Lokisták szintén csak a végén vették csak be a kapunkat.

A folytatásban már érződött, hogy kevesen ülnek a kispadon, míg a hazaiaknak volt bőven cserelehetőségük. Ennek ellenére Bényei Tamás révén sikerült szépíteni az 54. percben. Erre a gólra kettővel válaszoltak az akadémisták, majd kihasználva srácaink fáradtságát, a záró negyedben tovább növelték az előnyüket és végül 6-1-re megnyerték a párharcot.

MLSZ Országos U12 Észak-Kelet 16. forduló

DVSC LA – DEAC: 6-1 (1-0, 1-0, 2-1, 2-0)

DEAC: Ujvárosi, Hidi, Bacsa, Laczkóm Grecskó, Szabados, Balogh D., Nagy R., Molnár

Cserék: Lakatos, Bényei

Vezetőedző: Urbin Péter

Gólszerző: Bényei 54’

Urbin Péter: Sérülések, betegségek miatt sok volt a hiányzónk, csak két cserével tudtunk kiállni a mai mérkőzésre. De mondtam a srácoknak, itt a lehetőség a több játékpercre, ők pedig éltek is ezzel. Várható volt, hogy többnyire védekezni fogunk, de voltak támadásaink, odaértünk a kapu elé, akadtak helyzeteink, egyet pedig értékesítettünk. Elégedett voltam a gyerekekkel, a hozzáállással, felvettük a versenyt egy kiemelt akadémiával, cserék híján viszont a végére elfáradtunk. A mai mérkőzés is bizonyítja, jó úton járunk, a vereség ellenére dicséret illeti a srácokat.