Döntetlennel zárult a rangadó

Hiába játszott szinte végig fölényben és dolgozott ki sok helyzetet a DASE U16-os csapata, csak egy pontot tudott elhozni a Püspökladány otthonából.

Hegedűs Györk legénysége még harcban van a bajnoki címért, ezért minden pontra nagy szükségük van, az egységek hullajtásával távolabb kerülhetnek a céltól. Srácaink arra készültek, hogy a Püspökladány otthonában duplázzák meg tavaszi győzelmeik számát, de ez nem tűnt egyszerű feladatnak.

Lendületesen kezdtek fiataljaink, magasan védekezve már a hazai térfélen megpróbáltak minél több labdát szerezni. Ez láthatóan nem ízlett a ladányiaknak, sikerült többször is megbontani védelmüket, helyzetbe kerülni, de a befejezéseknél rossz döntések születtek. Összejöhetett volna az előny, ám a megítélt büntetőt nem sikerült értékesíteni. A 30. percben végül megszületett a várva várt gól: Villás Levente kapott egy pontos indítást és vette célba a hosszút, a labda pedig a hálóban landolt. Le is zárhatták volna a mérkőzést srácaink, de sorban kimaradtak a helyzetek, így minimális előnyből várhatták a folytatást.

Szünet után is a mieink domináltak, ám hiába a fölény, sehogy sem tudták a labdát túljuttatni a gólvonalon. A 62. percben meg is bosszulta magát a sok kihagyott helyzet, a hazaiak büntetőből egyenlítettek. Ez okozott némi zavart a mieinknél, egy rövid időszakra át is vette a játék irányítását a Püspökladány. De a hajrában ismét csapatunk került fölényben, ám ma be voltak oltva a fiúk gól ellen, így maradt a döntetlen, csak egy pontot sikerült elhozni idegenből.

Megyei U-16 A csoport 15. forduló

Püspökladány – DASE: 1-1 (0-1)

DASE: Ördög – Hajdu, Nagy A., Villás, Kristóf, Kaprinyák (Bessenyei 46’), Magyar (Fekete 51’), Lakatos, Balogh L., Ivánka, Péter

Edző: Hegedűs Györk

Gólszerző: Villás 30’

Hegedűs Györk: Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, ugyanis jó csapat a Püspökladány, ez be is bizonyosodott a mérkőzésen. Kemény, férfias küzdelmet vívtunk, amit elterveztünk, hogy agresszív letámadással nyomás alá helyezzek ellenfelünket, sikerült megvalósítanunk. Sorban alakítottuk ki helyzeteinket, de büntetőből sem tudtunk betalálni, ennek ellenére csak bevettük ellenfelünk kapuját még az első félidőben. A második játékrész elején lezárhattuk volna meccset, de hiába voltak helyzeteink, a góllövéssel ma hadilábon álltunk. A Püspökladány büntetőből egyenlített, majd megpróbált nyomást helyezni ránk. De ismét átvettük a játék irányítását, ám sehogy sem sikerült a kapuba juttatnunk a labdát. Elhullajtottunk két pontot, de ezért csak magunkat hibáztathatjuk, nem tudtunk élni az adódó lehetőségekkel.