Nem jött össze a bravúr

A Debreceni Egyetem alakulata az első félidőben négygólos hátrányt szedett össze, amit a szünet után nem tudott eltüntetni.

A felsőház negyedik helyéért küzdő DEAC férfi futsalosai a Berettyóújfalu otthonában vizitáltak hétfő este. Elek Gergő vezetőedző kerete nem lehetett teljes, mivel Thiago, Berecz Rafael és Nagy Bence sem tudott pályára lépni. Az már korábban eldőlt, hogy az MVFC idén is bajnoki döntőt játszhat, ettől függetlenül nem lehetett arra számítani, hogy félvállról veszi a megyei rangadót.

A hazaiak a hatodik percben megszerezték a vezetést: Iszák Dominik egy hatméterest értékesített. Nem kellett sokat várni a válaszunkra, ugyanis Vass Ottó a nyolcadik minutumban egyenlített. Az egalizálásunkat követően az MVFC ritmust váltott, ennek köszönhetően a szünetben 5-1 volt az állás. A második játékrészben sokáig egyik háló sem zördült meg, aztán a hajrában felpörögtek az események. Matheus a 37. percben a harmadik gólját is megszerezte, a hátralévő időben pedig Vass és Tóth Attila kozmetikázott valamennyit az eredményen.

Együttesünk a rájátszás utolsó fordulójában az Aramis gárdáját fogadja, a találkozó jövő hétfőn lesz a DESOK-ban.

NB I felsőház 9. forduló
MVFC Berettyóújfalu-DEAC 6-3 (5-1)
gólszerzők: Iszák (6.), Matheus (12., 17., 37.), Tóth A. (16. – öngól), Gál (18.), ill. Vass (8., 38.), Tóth A. (40.)
Pálfi István Sportcsarnok, vezette: Tamási Patrik, asszisztensek: Apkó Tamás, Balla Levente.
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Vass, Deiby, Tóth A., Szabó Á. Cserék: Tóth Benedek, Harmati, Szatmári, Rácz, Sándor K., Bazsányi, Magyar, Győri, Tóth Barnabás. Vezetőedző: Elek Gergő.