Fülöp Diána: „amit lehetett, kihoztunk az idei szezonból”

U19-es lánycsapatunk szakvezetője elmondta, a középmezőnybe várta csapatát, de a valós tudás alapján a 6. helytől előrébb is végezhettek volna.

A 2021/22-es szezon ezüstérmeseként vágott neki augusztus végén a bajnokságnak Fülöp Diána együttese, abban reménykedtünk, idén is sikerül a dobogón zárni a szezont. – A csapat magja egyben marad, a keret minimálisan változott, így bizakodva vártuk a rajtot, bár jóval erősebb lett a mezőny, ezért én az szezon előtt a középmezőnybe vártam magunkat. Ez annyiban változott, hogy az Újpest elleni döntetlen után úgy éreztem, előrébb is végezhetünk a táblázaton. Sajnos ahogy korábban, ezúttal is gyengére sikerült az első kör, két olyan meccset buktunk el – Eger, Kazincbarcika – melyeket simán nyernünk kellett volna. Tavasszal is voltak fájó vereségek, mint a Várda és a Hatvan elleni, a bravúrpontok elmaradtak, így végül a 6. helyen zártuk a bajnokságot. Kerestük az okokat, mert valós tudás alapján jobban kellett volna szerepelnünk, ráadásul az edzésmunkával, a hozzáállással és a csapatmorállal nem volt gond. Mindezek alapján, ha egyenletes teljesítményt nyújtunk, legrosszabb esetben is legalább a 4. hely – de akár a dobogó is – elérhető lett volna. Év végén sokat beszélgettünk a lányokkal, akik elmondták, leginkább az volt a gond, hogy rendszertelenül léptek pályára. Előfordult, hogy egy meccset két-három hét szünet követett, ez pedig kizökkentette őket. Hiába voltak megfelelő edzettségi állapotban, a heti meccsritmus hiányzott. Mindent egybe véve azt mondhatom, amit lehetett, kihoztunk az idei szezonból, bár mint említettem, ha hozzuk a kötelezőket, előrébb is végezhettünk volna. Azt viszont bátran kijelenthetem, minden játékosnál látható volt a fejlődés, de külön kiemelném Király Kírát és Magyar Líviát, bár még sorolhatnék neveket. Azt már eldöntöttem, hogy a jövőben még több csapatépítő összejövetelt fogok szervezni,hogy ezáltal  még jobban összekovácsolódjon a társaság. Július végén kezdjük a felkészülést, bízom abban, a következő bajnokságban jobban fogunk szerepelni. Köszönöm a lányok egész éves munkáját, jó pihenést kívánok nekik – fogalmazott Fülöp Diána.

A DVSC-DEAC U19-es csapata 6-1-9-es mérleggel, 54-46-os gólkülönbséggel, 19 pontot gyűjtve a 6. helyen zárta a bajnokságot. A csapat legeredményesebb játékosa Kádár Réka, aki tíz alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.