Kicsi esély van a folytatásra

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai a rájátszásban csak egyszer tudtak pályára lépni. Elek Gergő szerint ez a szám valószínűleg nem fog nőni. Vezetőedzőnk elmondta, a játékosok egyéni edzéstervet kaptak.

A DEAC férfi futsalcsapata az alapszakaszt a hetedik helyen fejezte be, így Tóth Attiláék az alsóházba kerültek. A bajnokság második szakaszát a Rubeola otthonában nyitottuk, a találkozó 2-2-es döntetlennel zárult. Ezt követően a Kecskemét érkezett volna a DESOK-ba, de a koronavírus átírta a forgatókönyvet.

“Nem látok sok esélyt az idény befejezésére. Augusztusban már az új bajnokságra kellene megkezdeni a felkészülést, ez is csökkenti a folytatás esélyét” – kezdte a beszélgetést Elek Gergő. “A játékosok nem álltak le, a keret tagjai egyénre szabott edzéstervet kaptak. A programban szerepelnek otthon elvégezhető feladatok, emellett futsal specifikus futásokat kell teljesíteniük a fiúknak. A srácokkal szoktam beszélgetni. Akik panelben laknak, nehezebben viselik a mostani helyzetet. A légiósaink szerződését felfüggesztettük, ők hazatértek. Velük is tartom a kapcsolatot, és amikor tisztábban látunk, beszélhetünk a folytatásról” – mondta a tréner.

Együttesünk megfiatalodó csapattal vágott neki a bajnokság 2019/2020-as idényének. Vezetőedzőnk szerint a DEAC az alapszakaszban erőn felül teljesített, a gárda több pontot szerzett, mint amennyire előzetesen számított.

“A rájátszásra megerősítettük a keretünket. Úgy vélem, a pályán ki tudtuk volna harcolni a bennmaradást. Egyben kell tartani ezt a társaságot, hiszen meggyőződésem, hogy szép eredményekre hivatott ez a csapat” – hangsúlyozta a mester, aki arról is beszélt, mivel tölti a napjait mostanság. “Nem unatkozom, dolgozom, emellett a házban különböző átalakításokat hajtunk végre. A gyermekeimmel is sok időt tölthetek. Egyedül csak a futsal hiányzik az életemből” – zárta mondandóját Elek Gergő.