Spanyolországból jött az új játékosunk

Franchu Garcia Ulloa nem sokat mérlegelt, mielőtt elfogadta a Debreceni Egyetem alakulatának az ajánlatát.

Franchu Garcia Ulloa szerződtetésével minden bizonnyal teljessé vált a DEAC férfi futsalcsapatának a kerete a következő szezonra. A 25. születésnapját augusztusban ünneplő játékos Argentínában született, de hosszú ideje Spanyolországban él. Új szerzeményünk korábban már “belekóstolt” a légióskodásba, hiszen az olasz Mattagnanese gárdájában is szerepelt, az előző idényben pedig a hispán másodosztályban érdekelt Sporting de Almeríát erősítette.

Egyből megtetszett az a jövőkép, amit a debreceni vezetők felvázoltak, így nem kellett sokat gondolkodnom a döntés előtt. Tisztában vagyok azzal, hogy a magyar bajnokság színvonala folyamatosan emelkedik, ezért nagy kihívás előtt állok. Minél jobb játékkal akarom segíteni új csapatomat, emellett szeretnék fejlődni is, amire szerintem itt lehetőségem nyílik. Igazi csapatjátékosnak tartom magam, az erősségeim közé többek között a gyorsaságomat és a védőmunkámat sorolnám. Tizenöt éves koromban kezdtem el futsalozni a CD Vicarban, aztán a CD Ejidóhoz igazoltam, majd 2019-ben a Mattagnanese gárdájában folytattam a pályafutásomat. Hasznos időszakot töltöttem Olaszországban, szerencsére jó teljesítményt nyújtottam, emellett sokat tanultam. Az itáliai kitérő után visszatértem Spanyolországba, legutóbbi együttesem a Sporting de Almería volt – nyilatkozta Franchu Garcia Ulloa.

A spanyol futsalos csütörtökön megérkezett Debrecenbe, és már részt is vett az edzésen.

Kellemesek az első benyomásaim, a srácok kedvesen fogadtak, próbáltak mindenben segíteni. Nem hiszem, hogy problémát okozna majd a beilleszkedés – hangsúlyozta Franchu Garcia Ulloa.