Félre kell tenni a csalódottságot

A DEAC két pontot elhullajtott a hétvégén, azonban szerdán már Hatvanban javíthat.

Természetesen győzelemmel szerette volna indítani a szezont a Debreceni Egyetem csapata a labdarúgó NB III Keleti csoportjának vasárnap délutáni mérkőzésén a Salgótarjáni BTC ellen, azonban Ujvárosiéknak meg kellett elégedniük az egy ponttal hazai pályán. Sokáig nem született gól az összecsapáson, de a második félidő elején támadónk, Trencsényi Bence bekotorta a cívisvárosi találatot.

– Oliver Tochukwu erőből rálőtte a labdát, amit a kapus csak oldalra tudott ütni, én pedig igyekeztem erre minél hamarabb reagálni. Nyilván ilyen helyeztben egy csatárnak kötelező elindulnia, mert bármi megtörténhet. A védők lemaradtak, nekem pedig szerencsém volt, hogy éppen elém került a játékszer, és a kapu torkában már nem volt nehéz dolgom – idézte fel a gólját „Trenyó”.

Nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, mert tíz perccel később egyenlített az újonc.

– Rendkívül csalódottak vagyunk az eredmény miatt, nagyon szerettünk volna győzni. Sajnos az edzőmeccseken mutatott jó forma vasárnap nem köszönt vissza, stresszes és kapkodó volt a játékunk az első félidőben. A szünet után megszereztük az áhított vezetést, megnyugodtunk, ám egy védelmi hiba után betalált az SBTC. Ettől kicsit szétestünk, és hiába próbáltunk újabb gól szerezni, a betömörülő védelmükkel nem tudtunk mit kezdeni. Jó is, hogy augusztusban sok mérkőzésünk lesz, ez alkalmat nyújt a javításra. Szerdán fél hatkor máris következik a Hatvan elleni idegenbeli találkozó, az biztos, hogy megfontoltabban kell játszanunk, széltében is járatnunk kell a labdát, és persze a pontosság kulcsfontosságú lesz. A hatvaniak nyertek a hétvégén Kisvárádán, biztosan önbizalommal telve lépnek pályára ellenünk, az a dolgunk, hogy letörjük ezt. Holnap nézzük meg felvételeken a Hatvant, meglátjuk, mivel rukkolnak ki, de ha a saját futballunkat elő tudjuk vezetni, az mindennél közelebb vihet a győzelemhez – fogalmazott Trencsényi Bence.