A bemutatkozás megtörtént

Hokisaink is elkezdték a munkát, a DEAC-osok a hónap végén már edzőmeccseket játszanak. 

Jégkorongcsapatunk játékosai vasárnap délelőtt találkoztak először a bajnoki szünetet követően. A 24 főt számláló keretből tizenketten most jártak első  ízben Debrecenben, ezért a találkozót az ismerkedésnek is szentelték.

Mindenki rendben megérkezett, Bucskint kivéve, aki a jövő héten kapja kézhez a tartózkodási engedélyét. Sorra mutatkoztak be a játékosok, majd a stábtagok, akik felvázolták az augusztus havi felkészülési programot is. Ebben a fizikai tréningek mellett komoly szerep jut a mentális felkészítésnek is. Az előkészületek hétfőn egészségügyi állapotfelméréssel kezdődtek a Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központban, ahol már a vizsgálatok ténye is megmutatta, hogy a követelmények mennyire széles skálájának kellett megfelelni.

Az említettekkel kapcsolatosan Vaszjunyin Artyom vezetőedző elmondta, az augusztusi beosztás 2 hetes száraz felkészítést tartalmaz, az első jeges edzésre augusztus 15-én kerül sor.

Augusztus végétől indulnak a felkészülési mérkőzések, az alábbiak szerint:

Augusztus 25. HK Spisska Nova–DEAC
Augusztus 30. Sparta Praha B–DEAC
Augusztus 31. HC Dynamo Pardubice B–DEAC
Szeptember 5. DEAC–FEHA19
Szeptember 15. FEHA19–DEAC
Szeptember 20. FTC–DEAC
Szeptember 24. DEAC–DVTK

– Kíváncsian várjuk, mire jutunk ezzel a komoly terheléssel, amely tudatos választás következménye. Választhattunk volna könnyebb edzőpartnereket is, de ezúttal az eredmény nem volt elsődlegesen fontos számomra – fejezte be mondandóját a vezetőedző.

A közismerten „munkamániás” Hetényi Zolit is megkérdeztük: milyen volt eddig a nyara?

– A legfontosabb, ami velem történt, hogy megnősültem, pénteken volt az esküvőnk Szekszárdon, nagyon jól sikerült, mindenki pompásan érezte magát – válaszolta a kiváló kapuvédő. – Emellett tovább folytattam az egyetemi tanulmányaimat. Kitűnően zártam ezt az időszakot, csak egy négyes csúszott be, az is a 3. félévben. Decemberben várhatóan meglesz az állattenyésztő-mérnöki diplomám. Ami az edzéseket illeti, végigdolgoztam a nyarat, bízom abban, hogy ez elegendő lesz egy jó szezonra. Összességében szinte mindent elértem, amit csak kívánhatok, az Erste Liga bajnoki címe hiányzik, ezért még hajtani kell a következő idényben. Jelenleg ismerkedem az új játékosokkal, szimpatikusnak találom a srácokat, remélem, hogy eredményesek leszünk, jobbak, mint voltunk a tavalyi szezonban! Várjuk, hogy 6 hónap után újra legyen jég a csarnokban, és élesben is elkezdődjön a munka. Úgy vélem, rajtam nem fog múlni a siker!

=MK=