Férfi röplabdázóinknak is véget ért a nyári szünet

Fodor Antal vezetőedző szerint a Debreceni Egyetem alakulata eljuthat az éremcsatáig.

Egymásnak adták a kilincset a DEAC csapatai a Teknős munkacsarnokban, hiszen hétfőn női futsalosaink, kedden pedig férfi röplabdázóink vágtak bele az alapozásba. Fodor Antal kerete foghíjas volt az első edzésen, ugyanis többek között Tóth András és Bagics Balázs sem vett részt a foglalkozáson, ellenben több fiatal kapott bizonyítási lehetőséget.

A felkészülés elején felmérjük, hogy milyen erőállapotban vannak a fiúk. Emellett a bajnokság rajtjához próbáljuk igazítani a terhelést. Jelenleg úgy fest, hogy októberben kezdődik a pontvadászat. Nem alakult át nagyon a keretünk, ettől függetlenül az új játékost, Vlad Pavliukot be kell építenünk. Ő gyakorlatilag Gustavo helyét veszi át. A kubai légiós hatalmas bravúrok mellett nagy hibákat is vétett, ezzel szemben Vlad stabilabb produkcióra képes. Kazincbarcikáról még várunk egy szép jövő előtt álló játékost, aki a képességei alapján helyet követelhet magának a kezdőcsapatban. Sérülése után Willian a jelek szerint októberben végezhet teljes értékű munkát. Szerencsére akadnak olyan tehetségeink, akikre előbb-utóbb együttesünk erősségei lehetnek. Rengeteg olyan teendőnk akad, amely sok gyakorlást igényel. Úgy fest, hogy Kazincbarcikán, Miskolcon és Dágon is szerepelhetünk egy tornán. Az a jó, ha sok edzőmeccs van, mivel ezeken képet kaphatunk arról, hogy hol tartunk – nyilatkozta a vezetőedzőnk.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az új idényben tizenkét egyesület alkotja az élvonal mezőnyét, mivel a szövetség “összefésülte” az NB I-et és az Extraligát.

Az erősítéseket figyelve az NB I-ből érkező klubok közül a Miskolc és a Szeged harcban lehet a negyeddöntőért. Optimistán várom a rajtot, mivel a legutóbbi szezonban jó benyomást tettek rám a játékosaim, az alapszakaszban bravúros teljesítményt nyújtottak. Szerintem most odaérhetünk a legjobb négy közé, de nem bízhatjuk el magunkat – zárta mondandóját Fodor Antal.

Fotók: Derencsényi István