Gondolnak a jövőre

A DEAC jégkorongcsapatának két játékosa, Sándor Bence és Jakabfy Sámuel felvételt nyert a Debreceni Egyetemre.


A 21. betöltött esztendő vízválasztó számos fiatal jégkorongozó pályafutásában, ez a felnőttkor alsó határa, innentől már nem lehet juniorba nevezni. Az újabb gondok akkor következnek, ha a jelölt nem kap felnőttszerződést, gyakran nem egyszerű, de muszáj megválaszolni a kérdést; most merre induljon el a gyerek?! A Debreceni Egyetem környezetében lényegesen könnyebb a válaszadás, hiszen nincs olyan szelete a mindennapi életnek, amihez ne adnának útbaigazítást.

Az idén két fiatal hokisunk, Jakabfy Sámuel és Sándor Bence választotta a felnőtt létre való felkészülés terepének a Debreceni Egyetemet.

A szüleim gyakran felvetették, hogy mi lesz a hoki után – kezdte Jakabfy Samu –, de nem is kellett nógatni különösebben, 2021 szeptemberében már felvettek a DE kereskedelmi marketing és logisztika képzésére. Ez egy rövid, kétéves kurzus volt és most úgy érzem, hogy ebből a műfajból nekem egyelőre elég lesz. Gazdasági informatikus szakon folytatom, és úgy vélem, nem csináltam rossz cserét. A gazdasági képzésen megszerzett, több vizsgámat is elfogadják és úgy érzem, hogy összességében is többet kínál számomra. Mostanság még a tájékoztató jellegű e-maileket kapjuk, az első félév szeptember 4-én kezdődik. Én eddig az iskolapadból végeztem az egyetemet. Otthonra nemigen kellett tanulnivalót hazavinni, ezt az új szakot azonban enélkül már nem lehet megúszni. Azaz kevesebb lesz a szabadidőm, hogy mennyivel, azt még nem tudom. Részemről most úgy látszik, hogy az alapszak biztos, a mesterképzést még meglátom, de addig még sok víz lefolyik a Dunán. Az természetes, hogy a napi beosztásunkat mind a kettőnknek át kell alakítani és ezt meg is fogjuk tenni, saját, jól felfogott érdekeinknek megfelelően – fogalmazott Jakabfy Sámuel.

Sándor Bencét az motiválta a továbbtanulásra, hogy belátta: addig tud hokizni, ameddig a teste bírja erővel.

Ami utána következik, az remélem, jóval hosszabb időszak lesz, mint az én pofi sportolói pályafutásom – reflektált Sándor Bence. – Mindenképpen szükség van arra, hogy tudjam, milyen irányba induljak el, mivel tudom az idősebb koromat megalapozni. A Debreceni Egyetem műszaki karának építészmérnök szakára jelentkeztem, tehát építészmérnökként szeretnék majd dolgozni. Remélem, képes leszek egyeztetni az elfoglaltságaimat. Ha módom nyílik erre, a mesterképzőt is szeretném elvégezni – zárta Sándor Bence.

=MK=