Folytatódott a sikerszéria

A vármegyei bajnokságban vitézkedő DEAC U19-es alakulata zsinórban negyedik győzelmét szerezte az Egyek vendégeként.

Háromból három Kozma László csapatának mérlege az új szezonban, ennek a remek rajtnak köszönhetően pedig a táblázat éléről várhatták a következő fordulót. Szombaton a ifistáink a tabella utolsó harmadában tanyázó Egyek otthonában negyedik győzelmüket szerették volna megszerezni.

Az első percekben még akadozott a játék, hiányzott a kellő lendület, a támadásokból az átütő erő, de már ekkor is csapatunk irányította a játékot. Ifistáink birtokolták a labdát, dolgoztak ki helyzeteket, állandó nyomás alatt volt a hazai védelem. A fölény végül a 25. percben gólban is megmutatkozott, egy szélről érkező beadás után labda a menteni igyekvő egyeki játékosról saját kapujában landolt. Fokozatosan felpörgette játékát csapatunk, állandó veszélyben volt a hazai kapu, ám a labda szünetig már nem került a gólvonalon túlra.

Fordulás után sem változott a játék képe, a Kozma-tanítványok akarata érvényesült. Az Egyek leginkább a védekezéssel volt elfoglalva, kósza ellentámadásaik elhaltak térfelünk közepén. Az 57. percben ismét megzördült a háló, ekkor Kiss Gergő duplázta meg az előnyt. A harmadik találatra sem kellett sokat várni, a 65. minutumban Szabó Csanád mattolta a védelmet. Lényegében már zsebben volt a három pont, ám a 85. percben egy szöglet után Hatvani Benedek villant és biztosította be a győzelmet.

Mivel a Hajdúböszörmény kiütéses győzelmet aratott, csapatunk rosszabb gólkülönbséggel a 2. helyen zárta a 4. fordulót.

Vármegyei I. osztály U-19 4. forduló

Egyek – DEAC: 0-4 (0-1)

DEAC: Lós – Keczán, Szabó Z. (Komádi 46’), Majtényi, Kiss G., Kis K. (Szabó Cs. 46’), Pál, Gáll, Kozma (Hatvani 57’), Csordás, Némethy

Edző: Kozma László

Gólszerzők: Posta 25’ (öngól), Kiss G. 57’, Szabó Cs. 65’, Hatvani 85’

Kozma László: Keretünk felét U16-os fiatalok alkották, de ez nem látszott meg a játékunkon. Bár az első félidőben kissé lassan futballoztunk, kicsit nehezen vették fel a fiúk a ritmust, ennek ellenére végig mi irányítottuk a mérkőzést, folyamatos nyomást gyakoroltunk ellenfelünkre. Mi birtokoltuk a labdát, szép támadásokat vezettünk, sok helyzetet kidolgoztunk, melyekből négyet értékesítettünk. A gólok számában maradt bennem némi hiányérzet, ha pontosabbak vagyunk a befejezéseknél, nagyobb arányban is nyerhettünk volna. De nem akarok elégedetlennek tűnni. Gratulálok a csapatnak!