Kevésnek bizonyult a huszáros hajrá

A Debreceni Egyetem alakulata ebben az idényben második alkalommal maradt alul a bajnokságban.

A DEAC férfi futsalcsapata péntek este a Nyírbátor csarnokában játszott bajnokit. Pikánsnak ígérkezett az ütközet, mivel a hazaiak kispadján korábbi edzőnk, Elek Gergő ült, emellett a nyírbátori keretben bőven akadtak olyan játékosok, akik egykoron nálunk tették le a névjegyüket.

A meccs elején Csoma Alpár távoli próbálkozását magabiztosan fogta Nyerges András. Ezt követően sokáig nem alakult ki nagy helyzet, aztán Csoma a hatoson belül lőtt, de Nyerges megint hárított. Szentes-Bíró Tamás szabadrúgása után fellélegezhettünk, mivel a labda a kapufán csattant. A félidő derekán Varga Dániel dolgoztatta meg a kapusunkat, aki ezúttal is állta a sarat. Majd kényszerű cserét kellett végrehajtania a házigazdának, hiszen Dobi Attila megsérült, így a helyét Vincze Szabolcs vette át. Franchu hamar tesztelte a fiatal cerberust, aki megóvta a kapuját a góltól. Néhány másodperccel később Hadházi remekül szolgálta ki Barthát, aki értékesítette a helyzetét. Faragó próbálta eltüntetni a hátrányt, de életerős löketét Vincze szögletre tolta. A szünet előtt megduplázta a fórját a házigazda: Szentes-Bíró asszisztjából Sánta Attila profitált. A pihenőben mégsem 2-0 állt az eredményjelzőn, ugyanis egy szögletet követően Vass Ottó kísérlete Vincze lábai között jutott a gólvonalon túlra.

A második játékrészben Sántát csak néhány centi választotta el a duplázástól, a bombája a kapufát találta el. Vass szintén közel járt az újabb gólhoz, de Vincze kibabrált vele. Majd Szentes-Bírót ünnepelhették ismét a hazai drukkerek, hiszen ezúttal Orosznak készítette le a játékszert, és ebből a szituációból megszületett a harmadik nyírbátori találat. Még nehezebbé válhatott volna a helyzetünk, ha Vargát nem tréfálja meg a kapufa. Nálunk is kényszerű kapuscsere jött, Nyergestől Bazsányi Péter vette át a stafétát. Bazsányi jól szállt be a meccsbe, ám mivel Nyergest “összedrótozták”, csak epizódszerephez jutott. A 31. minutumban Szabó Steven zörgette meg a hálónkat, ezzel 4-1 szerepelt a kijelzőn. Elővettük az öt a négy elleni játékunkat, ám sokáig ez sem hozta meg a gyümölcsét. A hajrában Franchu harcolt ki egy büntetőt, amit Thiago magabiztosan értékesített. Ez a jelenet erőt adott a folytatáshoz, 40 másodperccel a lefújás előtt Faragó villanásával egyre olvadt a hátrányunk. Végül a huszáros hajrá ellenére sem jött össze a pontszerzés, 4-3-as végeredménnyel zárult az összecsapás.

NB I 7. forduló
Nyírbátori SC-DEAC 4-3 (2-1)
Nyírbátori Városi Sportcsarnok, vezette: Muhari Gergő, asszisztensek: Nyekita Benjamin, Ibriksz Máté.
gólszerzők: Bartha (13.), Sánta (19.), Orosz (24.), Szabó (31.), ill. Vass (20.), Thiago (39. – büntetőből), Faragó (40.)
A DEAC összeállítása: Nyerges – Faragó, Vass, Tóth A., Siska. Cserék: Bazsányi, Berecz, Harmati, Szatmári, Franchu, Farkas, Thiago, Magyar, Győri. Vezetőedző: Tihanyi Csaba.