Jobb rajtban bíztunk

A Debreceni Egyetem alakulata nagy csatában maradt alul a Szeged ellen.

A DEAC férfi röplabdacsapata az Extraliga első fordulójában a Szegedet fogadta vasárnap délután. Nem számíthattunk könnyű meccsre, mivel Willian és Marlon személyében két kulcsemberünk sem léphetett pályára. Örömteli, hogy a szezon első bajnokijára sokan voltak kíváncsiak.

A meccs elején tapadtak egymásra a felek, aztán a vendégek egy 3:0-s sorozattal kicsit elszakadtak (3:6). Ezt követően is főleg a Tisza-partiak akarata érvényesült, a hajrához közeledve 14:21 szerepelt a kijelzőn. A szett végéig sem történt nagy változás, így ellenfelünk tette meg az első lépést a győzelem felé.

A második játszma első szakasza ismét kiegyenlített küzdelmet hozott, majd a Szeged 4:0-s periódussal került jobb helyzetbe (9:13). Szerencsére erre volt válaszunk, 20:19-nél már mi vezettünk. A hátralévő időben nem adta olcsón a bőrét az ellenfél, ettől függetlenül összejött az egyenlítés.

A harmadik felvonásban folytatódott a hullámvasút. A periódus derekán hárommal vezettek a szegediek, akik a folytatásban jól gazdálkodtak a fórral, emiatt eldőlt, hogy legjobb esetben is csak két egységgel gazdagodhatunk a nyitányon.

A negyedik etap úgy alakult, ahogy reméltük. Bejöttek a megoldásaink, ennek hála egyre inkább kinyílt az olló, végül hat egységgel húztuk be ezt a periódust.

Az ötödik játszmában sokáig nem alakult ki egynél nagyobb különbség, aztán a vendégek 9:9 után 3:0-s szakasszal jelentkeztek. A meccs végéig nem sikerült fordítanunk, így mindössze egy pontot szereztünk. Szerdán jön a következő bajnokink, ekkor a Dágot látjuk vendégül.

Extraliga 1. forduló
DEAC-Vidux-SZRSE 2:3 (16:25, 25:22, 21:25, 25:19, 11:15)

Fotó: Égerházi Péter