Szétlőttük a fehérváriakat

Rendkívül küzdelmes meccsen verte meg hosszabbításos párharcban FEHA19-et a Debrecen.

Mindössze egy ponttal vezetett a vasárnap esti Erste Liga-összecsapás előtt a Debreceni EAC a házigazda FEHA19 előtt, azaz elmondható, hogy rangadót vívtak a felek. Égetően szükségük volt a pontokra a riválisoknak ahhoz, hogy följebb zárkózzanak a középmezőnyhöz.

Hetényit tornáztatták meg a házigazdák az első öt percben, többek között Falus is megkínálta egy izmos lövéssel, válogatott hálóőrünk volt ebben az időszakban a legtöbbet munkában a debreceniek közül. A mieink az elején nem tudtak eljutni a hazai kapuig, amikor végre igen, Mihalik András okozott gondot a Melnyicsuk hálója előtt, majd Dobos bombáját kellett védenie ismét csak Hetényi Zolinak. Főként a pontosság hiányzott a DEAC játékából, nem úgy a hazaiakéból, Blaskó cselsorozata után ismét a cerberusunkban akadt el a pakk. Három és fél perc volt hátra, amikor Csollák bivalyerős lövését ártalmatlanította a hajdúsági kapuvédő, majd Bogesics cselezgetése nyomán kellett rátenyerelnie a korongra. Erre Mihalik felelt, kapura tört, ott a másik hálóőrnek kellett észnél lennie. Gól nélkül ért véget az első harmad.

A szünet után Antonievics nyitott egy lövéssel, a kontrából elhúzó játékos a Debrecen kapuja mellé durrantott. Ezt követően Jan Blasko szemben korcsolyázott Hetényivel, de az a helyzet is kimaradt a FEHA19 előtt. Ebben a játékrészben már magasabban támadott le az egyetemi alakulat, kiegyenlítettebbé vált a játék. Az etap közepén Antonievics lövését kellett védenie a vendégek kapusának, majd rögtön az ellentámadásból Mihalik Andrást szerelték gólhelyzetben. Hamar gólváltás történt az utolsó percekben, Bucskin találatára két és fél minutummal később Blasko válaszolt, utóbbi találata előtt elmozdult a kapu, ezt jó ideig vizsgálták a játékvezetők, miután kikérte az idejét Vaszjunyin Artyom. 1–1-gyel korcsolyáztak a második pihenőre a csapatok.

A végső harmad elején emberelőnybe került a DEAC, ám hősies védekezést bemutatva őrizte az állást a Fehérvár. A hazaiak kiegészülte után Nádor lopott korongot, de mellé vágta a játékszert. Igen sok lövés zúdult a debreceni kapu irányába, ez azért némileg a DEAC-osok védekezésének a kritikája is volt. Alaposan beszorult a cívisváros, a FEHA19 a játékrész közepén lényegesen közelebb állt a gólhoz. Ez persze nem jelentette azt, hogy nem volt a látogatóknak lehetőségük: Bukor öt perccel a vége előtt kis híján betalált. A legvégén Zezelj közelijét védte Hetényi, majd a másik oldalon is kimaradt egy lehetőség. Maradt a döntetlen, jött a hosszabbítás.

A ráadásban rögtön előnybe került a FEHA19, időt is kért Anatolij Bogdanov. Jobban kellett koncentrálniuk a hajdú-bihariaknak, ám amikor kiegészültek, ők is veszélyeztettek, Bucskin révén.

Maradt az 1–1, szétlövés következett, melyben Zezelj próbálkozását védte Hetényi, Bucskin betalált nálunk, Hetényi ismét helyén volt Farkas ellen, Vasziljev megint tudta a dolgát, ellentétben Ambrussal. Hári Norbert volt a DEAC első hibázója, Blasko pedig az első fehérvári hibátlan. Mivel Szmirnov és Dobos is kihagyták a maguk lehetőségeiket, a Jalabfy ellen védett Hetényi Zoli korongnak köszönhetően miénk lett a 2 pont.

Erste Liga, alapszakasz
FEHA19–DEAC 1–2 (0–0, 1–1, 0–0, 0–0, 0–1) – szétlövés után
Gól: Blasko, illetve Bucskin

Fotók: Soós Balázs/FEHA19