Hatot vágtunk a derbin

A DASE U16-os csapata nagyarányú győzelemmel zárta a Bestrong elleni bajnoki mérkőzést.

A Püspökladány elleni döntetlent követően a városi riválist fogadták Sáfár Péter tanítványai és szerették volna megduplázni győzelmeik számát a rájátszásban.

Nagy elánnal kezdtünk, amint útjára indult a labda magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és nyomás alá helyeztük ellenfelünket. A 9. percben meg is tört a vendégek védelme, Kulcsár Noel juttatta a labdát a vonalon túlra. Nem csak jó ritmusban, hanem szemre is tetszetősen futballoztunk, a félidő derekánál pedig Lakatos Roland megduplázta előnyünket. Próbálkozott riválisunk, hogy visszajöjjön a meccsbe, de nem találtak fogást rajtunk. A 40. minutumban eldőlni látszott a párharc, ekkor ismét Lakatos volt eredményes.

Szünet után sem vettünk vissza a tempóból, továbbra is mi domináltunk, kombinatívan fociztunk. Az 53. percben Pósán Botond már a negyedik találatunkat jegyezhette, ekkor már zsebben érezhettük a három pontot. Szépen járattuk a labdát, sorra nyertük a párharcokat, vezettük a támadásokat, bátran vállalkoztunk lövésekre. A 74. minutumban Lakatos nyitotta tovább az ollót, majd három minutum elteltével Horváth Péter is feliratkozott a gólszerzők közé. A hármas sípszó előtt a Bestrong kozmetikázott a végeredményen, így öttel nyertük a szombati derbit.

Megyei U-16 1-6.hely 3. forduló

DASE – Bestrong: 6-1 (3-0)

DASE: Ördög – Kristóf, Harsányi, Lakatos, Horváth, Kaprinyák, Hajdu (Péter 50’), Villás (Fórizs 66’), Kulcsár (Szilágyi 72’), Pósán (Rácz 75’), Nagy A. (Forgó 75’)

Edző: Sáfár Péter

Gólszerzők: Kulcsár 9’, Lakatos 19’, 40’, 74’, Pósán 53’, Horváth 77’

Sáfár Péter: A szezon legjobb teljesítményét nyújtottuk a mai mérkőzésen. Az első perctől koncentráltan, harcosan és pontosan futballoztunk, sorban nyertük a párharcokat, támadásainkat lövésekkel zártuk. Jó időpontokban szereztük a gólokat, az első félidő végén a lélektani előny is nálunk volt, ekkor már hárommal vezettünk. Szünet után is lendületesen, szemre tetszetősen játszottunk, a cserék is jól szálltak be és tovább nyitottuk az ollót. Nagyon büszke vagyok a srácokra, ez férfimunka volt, ebből a mérkőzésből lehet építkezni a Hajdúnánás elleni csúcsrangadóra.