BAJNOK CSAPAT, BAJNOK CSAPAT!

U14-es lányaink gólzáporos győzelemmel védték meg bajnoki címüket a vasárnapi szezonzárón.

Egyszerű volt a képlet, Harcsa Csaba tanítványainak hozniuk kellett a kötelezőt, két vállra fektetni a sereghajtót, a pont nélküli Mezőkövesdet és kétszeres bajnokként jöhetnek le a pályáról. Rengetegen kilátogattak a mérkőzésre, hogy biztassák a lányokat és a hármas sípszó után együtt ünnepeljenek a csapattal.

Alaposan bekezdtünk, Sári Bianka révén már a 2. percben nálunk volt az előny, bő tíz minutum elteltével pedig háromra hizlaltuk a különbséget. Felszabadultan, de fegyelmezetten futballoztunk, magabiztos vezetésnél sem vettük félvállról a folytatást. Szép támadásokat vezettünk és az első harmad végére nyolcra növeltük fórunkat.

A kérdés csak az volt, mekkora lesz a különbség, mennyivel fogjuk megtoldani találataink számát. Az olló pedig nyílt rendesen, sorban potyogtak a gólok, a második etap végére még kilencszer terheltük meg a matyóföldi kaput.

A záró játékrészben kezdődhetett a fieszta, bár eddig az volt, örömfocit láthattak drukkereink. Továbbra is lendületesen, kombinatívan futballoztunk, szépen járattuk a labdát, de már érződött, a lányok várják a mérkőzés végét, hogy ünnepelhessenek. Azért még kétszer megzörgették a hálót, majd a hármas sípszó elhangzása után játékosok és edző boldogan ölelték meg egymást. Csapatunk megvédve címét, kétszeres bajnokként jöhetett le a pályáról.

Leány Regionális U-14 HNP Északkelet csoport 18. forduló

DVSC-DEAC – Mezőkövesd: 19-0 (8-0, 9-0, 2-0)

DVSC-DEAC: Szilágyi – Sárosi, Takács, Puskás, Sári R., Mazsu, Furó, Sári B., Bíró

Cserék: Szolnoky, Balogh, Horváth, Nagy E., Tallárom, Barna, Burai, Elek

Edző: Harcsa Csaba

Gólszerzők: Sári B. 2’, Bíró 6’, 19’, Puskás 11’, 30’, 35’, 70’, Takács 20’, 54’, 58’, Kalina 22’ (öngól), Szolnoky 27’, Sárosi 43’, Furó 44’, 53’, 60’, Burai 46’, 66’, Elek 59’

Harcsa Csaba: Fiesztára készültünk, ugyanis riválisunk, az Eger vereséget szenvedett, így bajnokként léphettünk pályára a szezonzárón. A lányok nem vették félvállról a mérkőzést, ahogy eddig, most is maximálisan odatették magukat. Az első pertől uraltuk a meccset, esélyt sem adtunk ellenfelünknek, végig nyomás alatt tartottuk őket. Tudatosan felépített támadásokat vezettünk, kombinatívak voltunk, jól használtuk a széleket, jól alkalmaztuk a mélységi indításokat. Labdavesztés után fegyelmezetten visszaálltunk, párharcokat nyertünk, gyorsan mentünk át támadásba. A lányok élvezték a játékot, felszabadultan futballoztak, gólfesztivált rendeztek. Nagyon büszke vagyok rájuk, hatalmas dolog, hogy sikerült megvédeni címünket. A következő bajnoki évben majd az U16-ban is szeretnénk letenni névjegyünket. Bárhová sodorja őket az élet, visznek magukkal egy olyan értéket, amivel meg tudják állni a helyüket. Felemelő érzés egy edző életében tudni azt, hogy valakiből kiemelkedő labdarúgó válik, melynek részese lehetett. Köszönöm ezt a sikeres évet a lányoknak és persze a szülőknek is.