Egy hatos szezonzárásként

U19-es lányaink mindkét félidőben háromszor terhelték meg a kazincbarcikai kaput.

Fülöp Diána együttese már bajnoki bronzérmesként készülhetett a szezonzáróra, ugyanis öt pont előnnyel vezettek az UTE előtt. Lányaink így tét nélkül léphettek pályára a hét utolsó napján, ám győzelemmel szerették volna megkoronázni idei teljesítményüket.

Ezt hamar éreztették ellenfelükkel, Fecsó Zina már a 2. percben a vonalon túlra juttatta a labdát. Kissé akadozott a gépezet, becsúsztak hibák, de ahogy telt az idő, úgy javult a játék. A 33. minutumban Fecsó másodjára is megzörgette a hálót, két perc elteltével pedig Ferencz Petra is mattolta a barcikai védelmet. A mérkőzés lényegében el is dőlt, de még volt hátra egy félidő.

Szünet után Rácz Aliz pillanatai következtek, duplájával ötre nyitottuk az ollót. Próbálkoztak a vendégek, hogy faragjanak hátrányukból, de erre esélyt sem adtunk nekik. Mi domináltunk, irányítottuk a játékot, birtokoltuk a labdát, többször is veszélybe került a borsodiak kapuja. A 75. percben Király Kíra egy pazar gólt szerzett, hatodik találatunkat jegyezte. A hajrában csak összejött a szépítés a Kazincbarcikának, ezzel kozmetikáztak a végeredményen.

Leány Regionális U-19 Északkeleti csoport 18. forduló

DVSC-DEAC – Kazincbarcika: 6-1 (3-0)

DVSC-DEAC: Szilágyi – Király, Borsi, Fecsó (Szász 46’), Ferencz (Dandé 46’), Porcellán B., Czene (Magyar L. 46’), Egri, Magyar H. (Tóth B. 65’), Nagy Zs., Rácz

Edző: Fülöp Diána

Gólszerzők: Fecsó 5’, 33’, Ferencz 35’, Rácz 42’, 47’, Király 75’

Fülöp Diána: Kissé döcögősen kezdtünk, de hamar rendeztük a sorokat és az első félidőt magabiztos előnnyel zártuk. Mindenkinek szerettem volna játéklehetőséget adni, így szünetben több helyen változtattam. A folytatásban hullámzó volt a teljesítményünk, de mi domináltunk és magabiztos győzelmet arattunk. Király Kíra egy csodaszép góllal búcsúztatott, ugyanis nem titok, hogy hogy ez volt a csapat élén a búcsúmeccsem. Mikor az U16-ban átvettem a csapatot, bronzéremmel zártunk, most pedig U19-ben ismét bronzot szereztünk. Minden játékosnak hálás vagyok, én is sokat tanultam tőlük, büszke vagyok rájuk, jó érzéssel tölt el, hogy láthattam fejlődésüket.