A szabolcsiak nyerték a rangadót

U16-os lányaink a listavezető Nyíregyházát fogadták a regionális bajnokság 21. fordulójában.

Balogh József 2. helyen álló csapata az éllovassal találkozott az utolsó előtti fordulóban, mely párharc megnyerése esetén élhetett volna még a minimális remény, hogy bajnokként zárhatják a szezont. Ehhez először le kellett volna hazai pályán győzni a Nyíregyházát. Ám az ezüst sincs még bebiztosítva, az üldöző Eger csak négy ponttal van lemaradva, tehát kellettek volna az egységek.

Bár kiegyenlített volt a játék az első félidőben, nagy területeket engedtünk riválisunknak, akik éltek is ezzel a lehetőséggel és a többször is eljutottak a tizenhatosunkig. A 13. percben kihasználva első hibánkat, a vezetést is megszerezték, majd a játékrész derekánál megduplázták előnyüket. Próbáltunk visszajönni a meccsbe, de sehogy sem akart összeállni a játékunk, így kétgólos hátrányból vártuk a folytatást.

Szünet után támadóbb felfogásban futballoztunk, de riválisunk harmadjára is bevette a kapunkat a 44. percben. Mindent megtettünk, hogy legalább egy pontot megmentsünk, voltak is lehetőségeink, de csak a 70. minutumban sikerült faragnunk hátrányunkból. Tovább viszont már nem tudtunk zárkózni a hátralévő időben, így a Nyíregyháza elvitte mindhárom pontot és bebiztosította bajnoki címét.

Leány Regionális U-16 Északkeleti csoport 21. forduló

DVSC-DEAC – Nyíregyháza Spartacus: 1-3 (0-2)

DVSC-DEAC: Szilágyi – Papp B. (Kapczár 70’), Sárosi, Faggyas, Veres, Homovics, Nagy M., Sári B., Tóth B., Nagy E., Bíró

Edző: Balogh József

Gólszerző: Tóth B. 70’

Balogh József: Tudtuk, csak győzelem esetén marad még matematikai esély arra, hogy a tabella élén zárjuk a szezont. Sajnos az első félidőben több területet adtunk ellenfelünknek, kapkodó volt a játékunk, és kétgólos hátrányba kerültünk. Szünet után már jóval határozottabbak voltunk, de csak a szépítés jött össze. Büszke vagyok a lányokra, mindent kiadtak magukból, sajnos ez az eredményen nem tükröződik. Szerdán még vár ránk egy bajnoki, szeretnénk szép és eredményes játékkal, bajnoki ezüsttel búcsúztatni a szezont.