Szépen csillog a bronz is

A DASE ifistái egygólos vereséget szenvedtek a szezonzárón, így a 3. helyen zárták a bajnoki sorozatot.

Mivel a záróforduló szombati játéknapján a Hajdúböszörmény begyűjtötte a három pontot, eldőlt a bajnoki cím sorsa. Az ezüstérem viszont még nem talált gazdára, mely medálra jó eséllyel pályázott Hegedűs Györk alakulata. Ám csak akkor vehették át, ha a hét utolsó napján két vállra fektetik másodjára is a Hajdúnánást.

Nagy elánnal kezdtünk, amint útjára indult a labda érvényre juttattuk akaratunkat, nyomás alá helyeztük ellenfelünket. Kombinatívan futballozva szép támadásokat vezettünk, állandó veszélyben volt a vendégek kapuja, ám helyzeteinket nem tudtuk gólokra váltani. A hazai pálya sem lejtett, inkább emelkedett, ugyanis téves ítéletekkel minket sújtott többször is a „spori”. A 33. percben szinte először jutottak el tizenhatosunkig a vendégek és egy véleményes szabadrúgás után meg is zörgették a hálónkat. A szünetig hátralévő időben fokoztuk a nyomást, de helyzetkihasználással hadilábon álltunk.

A második félidőben szinte felborult a pálya, ellenfelünk térfelén zajlott a játék, teljesen beszorítottuk őket védőharmadukba. Hiába a hatalmas fölény, a számtalan helyzet, a vendégek kapuja érintetlen maradt a hármas sípszóig. Az ezüst nem jött össze, de szépen csillog a bronz is, idei teljesítményükre méltán lehetnek büszkék a Hegedűs-tanítványok.

Vármegyei I. osztály U-19 26. forduló

DASE – Hajdúnánás FK: 0-1(0-1)

DASE: Birta – Huszti (Ugonna 87’), Antwi-Agyei, Bíró, Inspiration (Razzak 87’), Tóth Zs., Dobi, Magyar (Horváth 87’), Kristóf, Bikki, Geyser (Balogh 64’)

Edző: Hegedűs Györk

Hegedűs Györk: Az első perctől mi domináltunk, birtokoltuk a labdát, helyzeteket alakítottunk ki, ám kimaradtak, ahogy ilyenkor lenni szokott, ez megbosszulta magát, ellenfelünk betalált. A második félidőben nagy nyomást helyeztünk a Hajdúnánásra, beszorítottuk őket tizenhatosuk elé, de ha reggelig tart a meccs, akkor sem találtunk volna be, ez ma egy ilyen nap volt. Sajnálom, hogy nem jött össze a bronzérem, de ha a szezon elején azt mondják, bronzérmesek leszünk, azonnal aláírtam volna. Gratulálok a fiúk egész éves teljesítményéhez, köszönöm a munkájukat.