Visszavágott a bajnok az őszi vereségért

Bár U16-os csapatunk partiban volt a Szolnokkal, a második félidőben vissza is jött a meccsbe, de pontot nem sikerült szerezni a szezonzárón.

Az utolsó erőpróba várt Rácsai Lajos bronzérmes legénységére, melyre vasárnap, a bajnoki címét már korábban bebiztosító Szolnok otthonában került sor. A kék-fehérek épp csapatunk ellen szenvedték el egyetlen vereségüket, bíztunk abban, ismét meg tudjuk majd lepni őket.

Jól is kezdtük a mérkőzést, partiban voltunk a listavezetővel, de a 10. percben kihasználva védelmi hibánkat, első helyzetét gólra váltotta a házigazda. Kiegyenlített volt a játék, ám inkább előttünk adódtak lehetőségek, de nem sikerült a labdát a vonalon túlra juttatni. Közelítve az első félórához egy erősen véleményes büntetőből megduplázta előnyét a Szolnok. Próbáltunk még szünet előtt visszajönni a meccsbe, de kimaradtak a helyzetek.

Fordulás után nagyobb fokozatba kapcsoltunk, birtokoltuk a labdát, többször is eljutottunk ellenfelünk tizenhatosáig. Az 53. percben Kis Keve villant és egy gólra felzárkóztunk, akár le is dolgozhattuk volna hátrányunkat, ha higgadtabbak vagyunk a befejezéseknél. A 70. minutumban rosszul reagáltunk egy mélységi indításra, a hazaiak élve a lehetőséggel, bebiztosították győzelmüket.

MLSZ Regionális U16 Kiemelt Kelet 26. forduló

Szolnoki MÁV – DEAC: 3-1 (2-0)

DEAC: Tóth D. (Lós 46’) – Tar, Komádi (Szabó Cs. 46’), Molnár, Puskás (Hatvani 60’), Csubák (Balogh 60’), Szabó Z., Miskolci (Folytán 60’), Hajdu, Tömöri (Kis K. 46’), Szabó N. (Balmaz 46’)

Vezetőedző: Rácsai Lajos

Gólszerző: Kis K. 53’

Rácsai Lajos: Jól ismerjük a Szolnokot, tudtuk, hogy egy erős, szép focit játszó csapat, nem véletlenül nyerték meg a bajnokságot. Jól kezdtünk, felvállaltuk a támadófutballt, szépen építgettük támadásainkat, stabilak voltunk. Ám első lehetőségét kihasználta ellenfelünk, majd egy véleményem szerint jogtalan büntetőből megduplázta előnyét. Előttünk is adódtak lehetőségek, de szünetig nem tudtuk bevenni a kaput. Több helyen frissítettem, jól is kezdtük a második félidőt, partiban voltunk a Szolnokkal, sikerült is szépítenünk. Birtokoltuk a labdát, ám egy mélységi indításra rosszul reagáltunk és kétgólos vereséget szenvedtünk. Ennyivel jobb volt a listavezető, egy kis szerencsével szorosabb lehetett volna a vége. Gratulálok a csapatnak a bajnoki bronzéremhez!