Megvédte címét a DEAC a MEFOB-on

A Debreceni Egyetem sportolói megnyerték a bajnokságot olimpiai 7-es rögbiben.

A DEAC rögbicsapata részt vett a hétvégi Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságon Kecskeméten. A debrecenieken nagy volt a nyomás, hiszen címvédőként érkeztek a versenyre, ez azonban nem zavarta meg őket céljuk elérésében, ami a bajnokság újbóli megnyerése volt.

Az első, Soproni Egyetem elleni meccset jól kezdte a gárda, azonban a dunántúliak érték el az első célt, de a jutalomrugásból nem sikerült megszerezniük a plusz két pontot. A folytatás után a DEAC irányított és az 5. percben megszerezte első célját, majd a jutalomrugásból is eredményes volt, ezzel 7–5-re vezetett. A második félidő 3. percében a Debrecen a második célt is meg tudta szerezni, anélkül, hogy sikeresen hozzátette volna a plusz két pontot, 12–5-re módosítota az állást. Az utolsó minutumban a DEAC megszerezte harmadik célját, ezúttal egy sikeres jutalomrugással, kialakítva a 19–5-ös végeredményt.

A második mérkőzésen a magyar junior válogatott ellen vívta a fekete-fehér alakulat. A mérkőzést úgy kezdte a DEAC, ahogyan befejezte az előzőt: nagy pontossággal és koncentráltan. A cívisek nyitották a gólok sorát és 5–0-ra meglépett. Fokozták a nyomást a hajdúságiak, és két egymást követő célrúgásaikkal 19–0-s vezetéssel vonulhattak félidőre. A második játékrész is hasonlóan alakult, a 2. percben újabb célt értek el, de a jutalomrugás nem volt sikeres, így 24–0-ra nőtt a DEAC-osok előnye, majd nem sokkal később 38–0-ra. Ez lehetőséget adott az edzőnek, hogy több új játékost is pályára küldjön tapasztalatszerzés céljából, és néhány kulcsjátékost pihentessen, mivel már biztossá vált a döntő. A végeredmény 38–7 lett a DEAC javára.

A MEFOB fináléjában a Szeged volt az ellenfél. Az első félidő erősen indult mindkét oldalon, nagyon fizikális mérkőzést vívtak a csapatok. A 4. percben a DEAC kapott egy sárga lapot, így hat játékosra fogyatkozott a szegediekkel szemben, akik ezt kihasználva az 5. percben egy célt tudtak szerezni, de a jutalomrugás nem sikerült nekik az extra két pontért. A folytatásban átvette az irányítást a Debreceni Egyetem, a 6. percben egy nagyon fontos célt szerzett, de a jutalomrugás ott sem sikerült. A félidőben 5–5 volt az állás, ami izgalmas második félidőt sejtetett. A folytatásban nagy energikat mozgósítottak a felek. A meccs végén a DEAC átesett a holtponton és megszerezte a mérkőzés második célját, és egy sikeres jutalomrugással 12–5-re megnyerte a mérkőzést.

Ezzel a Debreceni EAC ismét a MEFOB bajnoka lett.