Bravúros szereplés és hat érem a bajnokságon

Felrobbant a csarnok a DEAC show cheer team produkciójánál.

Négy ország több mint ezer versenyzője találkozott vasárnap Gyöngyösön, a VI. Cheerstars Magyar Bajnokságon és nemzetközi tornán. Ez volt az eddigi legnagyobb létszámú esemény a sportág hazai történetében, a közönség közel kétszáz gyakorlatot láthatott, köztük a magyar válogatott csapatok bemutatóit is. Az itthoni egyesületeken kívül Lengyelországból, Ukrajnából és Ausztriából is érkeztek versenyzők.

Freestyle pom team – junior, 1. hely

A DEAC indulói igazán kitettek magukért, hiszen kilenc kategóriában mérettették meg magukat, és három bajnoki címet szereztek, kétszer a dobogó második fokára állhattak fel és egy bronzot is sikerült begyűjteni.

Túl vagyunk a szezon utolsó, egyben legnagyobb hazai versenyén – kezdte Ócs Adrienn, a DEAC cheerleadereinek vezetőedzője. – Minden eredménytől eltekintve hihetetlenül büszke vagyok az egész csapatra, elsősorban azért a szorgalomért és kitartásért, valamint rengeteg munkáért és áldozatért, amellyel egész évben dolgozott. Szavakkal nehéz leírni a közösségünket, azt az összetartást, ami nálunk van, de úgy érzem, ezt vasárnap sikerült színpadra vinnünk. Egyetlen kérésem, elvárásom volt, hogy tegyék bele a szívüket az előadásukba. Olyan energiával lépett talajra minden DEAC-os sportoló, amelyet még sosem láttam a pályafutásom alatt. A show cheer team gyakorlatunknál felrobbant a csarnok, és bár második helyen végeztünk, de úgy gondolom, a közönségdíjat mi nyertük meg. Az egyik bíró azt írta a lapunkra: “you have the best energy of the day”, ami hatalmas megtiszteltetés számunkra. A legnagyobb eredményünk a versenyen, amelyre jómagam a legbüszkébb vagyok, a felnőtt freestyle pom team kategória magyar bajnoki címe. Hosszú évek óta egy álomkép volt számomra, hogy fent állhassunk a dobogó legfelső fokán, hiszen minden évben az ELTE nyerte meg ezt a címet. Az eredményhirdetéskor, amikor nem a saját csapatunk nevét hallottuk a második helyezett kihirdetésekor, többen is elkezdtünk zokogni. Leírhatatlan érzés volt elérni ezt a csodálatosan szép eredményt. Nagyon megérdemelt győzelem volt, nagyon büszke vagyok a lányokra! Az utánpótláscsapat is remekül teljesített a versenyen, sikerült megvédeniük a tavaly megszerzett magyar bajnoki címet – összegzett Ócs Adrienn.

Freestyle pom team – felnőtt, 1. hely

Eredmények
Senior freestyle pom team (DEAC Cheerladies) – 1. hely
Open age coed group stunt level 4 kategória (DEAC Rebels) – 1. hely
Junior freestyle pom team (DEAC Silver) – 1. hely

Senior coed group stunt level5 (DEAC Bagiras) – 2. hely
Senior show cheer team (DEAC – The magic team) – 2. hely

Senior coed group stunt level5 (DEAC Wolves) – 3. hely

Open age coed group stunt level 4 kategória (DEAC Eagles) – 4. hely
Primary freestyle pom duo (Laczkó Anna & Faragó-Simon Napsugár) – 5. hely
Primary freestyle pom duo – 7. hely (M. Tóth Viktória & Szántó Viktória)

Coed group stunt level5 – felnőtt, 3. hely