Bronzérem szezonzárásként

U8-as csapatunk a mögöttünk hagyott hét utolsó napján a XVII. Groupama & CBA Príma Gyermek Labdarúgó Tornán lépett pályára.

Vasárnap Hajdúnánás felé vették az irányt Takács Tamás focistapalántái, hogy a Nagy Norbert Sportközpontban egy 16 csapatos tornán vegyenek részt. Ifjoncaink a csoportmérkőzések során összemérték erejüket a Nyíregyháza piros, a Nánási Focisuli és a Hajdúdorog együtteseivel. Mindhárom párharcból győztesen kikerülve, az elődöntőben a FILO alakulatával találkoztak, amely összecsapást a szabolcsiak nyerték. Alakulatunk így a bronzéremért léphetett pályára a torna zárásaként, a szintén harmadik legfényesebb medálra pályázó városi rivális, a DVSC LA ellen. A rendes játékidőben nem született döntés, a büntetőpárbajt viszont a Takács-tanítványok nyerték, ennek köszönhetően a 3. helyet szerezték meg.

A szépen csillogó érem mellett a legjobb játékosnak járó különdíjat is elhozhattuk, amelyet Győrösi Marcell vehetett át.

Eredmények

Csoportmérkőzések

Nyíregyháza Spartacus (piros) – DEAC: 2-3

Gólszerzők: Győrösy Marcell (2), Sarkadi Zsigmond

DEAC – Nánási Focisuli: 1-0

Gólszerző: Matkó Noel

DEAC – Hajdúdorog SE: 6-0

Gólszerzők: Győrösy Marcell (3), Sarkadi Zsigmond (3)

Elődöntő

FILO SE – DEAC: 5-2

Gólszerző: Sarkadi Zsigmond (2)

Bronzmérkőzés

DVSC LA – DEAC: 1-1 (Bü. 1-2)

Gólszerző: Győrösy Marcell

DEAC U8: Szőke András, Szőke Dávid, Mészár Dávid, Arman Levente, Győrösy Marcell, Matkó Noel, Sarkadi Zsigmond, Orbán Kende, Bernát Tibor

Vezetőedző: Takács Tamás

Takács Tamás: Szombaton még szezonzáró családi napot tartottunk a Böszörményi úti Campuson, vasárnap pedig egy rangos tornára utaztunk. A tornán ügyesen és jól játszottak a gyerekek, mindenkivel maximálisan elégedett voltam. Büszke vagyok a tanítványaimra, amiket a tréningeken gyakoroltunk, viszont láttam a pályán. Még egy hét edzés, aztán jöhet a megérdemelt pihenés, ám ez elkövetkező napok már csak a fociról fognak szólni. Köszönöm a gyerekek egész éves munkáját, a szülők támogatását.