Győzelemmel hangoltunk a bajnokságra

A Debreceni Egyetem alakulata hazai környezetben is legyőzte a Mezőkövesdet, így jól sikerült a főpróbája.

A DEAC kézilabdacsapata pénteken a Mezőkövesddel játszott felkészülési mérkőzést a DESOK-ban. Augusztus közepén is összecsapott egymással a két együttes, akkor Mándi Norbert tanítványai 37-29-re nyertek.

A mai találkozón először mi tudtunk kicsit elszakadni, Csabai Gergely találata után a kilencedik percben 6-3 szerepelt a kijelzőn. Ezt követően a vendégek egy 5-0-s sorozatot produkáltak, így a 13. minutumban már 6-8 volt az állás. A folytatásban kiegyenlített küzdelmet láthattak a drukkerek, 13-13 után előbb mi szereztünk zsinórban három gólt, majd a szünet előtt ellenfelünk köszönt be egymás után kétszer, ennek köszönhetően 16-15-ös eredménnyel zárult az első játékrész.

A második játékrészben sokáig nem lehetett megjósolni, hogy melyik gárda fogja sikerrel venni az ütközetet. Egy 3-0-s sorozatnak hála kissé megléptünk (23-20), ám nem sokkal később vetélytársunk ismét egalizált (25-25). A folytatásban egynél nagyobb különbséget sokáig nem jegyezhettünk fel. Az utolsó szűk öt percnek 31-31-es állásról vághattak neki a felek. A végjátékban Csabai értékesített egy helyzetet (34-33), ezzel ismét mi voltunk kedvezőbb helyzetben, aztán a végeredmény 35-33 lett.

Alakulatunk legközelebb szeptember 7-én lép pályára, ekkor a Rákosmentét fogadja az NB I/B első fordulójában. Mándi Norbert legénysége a nyáron öt edzőmeccsen bizonyíthatott, a mérleg biztató, mivel négy siker mellett csupán a Szigetszentmiklós elleni ütközet zárult vereséggel.

Edzőmeccs
DEAC-Mezőkövesd 35-33 (16-15)
A DEAC összeállítása: Hermann, Boros – Illés 3, Portik Dobos, Szolnoki 1, Kiss R. 2, Kerezsi 4, Kovács B. 5, Pethő 1, Bakó 2, Radvánszki 3, Csabai 3, Tóth M. 4, Kurucz 2, Tusjak 2, Kiss A. 3, Fülöp. Vezetőedző: Mándi Norbert.

Fotó: Szolnoki László