A hibák visszaütöttek

A DEAC U15-ös csapata hiába volt partiban ellenfelével, a fővárosiak kihasználták a védelmi hibákat és otthon tartották a pontokat.

Budapesten volt jelenése szombaton Rácsai Lajos alakulatának, amely játéknapon a még veretlen BVSC-Zugló csapatával találkoztak. Nem várt könnyű mérkőzés fiataljainkra, de bíztunk abban, legalább egy pontot elhoznak a listavezető otthonából.

Nem indult jól számunkra a mérkőzés, a 4. percben szabálytalankodtunk a tizenhatoson belül, a tizenegyest pedig értékesítették a házigazdák. Gyorsan rendeztük a sorokat, felvettük a meccs ritmusát, kiegyenlített volt a játék, helyzetek mindkét oldalon adódtak. Lehetőségeinkkel sajnos nem tudtunk élni, ráadásul megduplázódott a hátrányunk a 26. minutumban, miután Juhász Leventéről saját kapujába pattant a labda. Szünet előtt ismét hibáztunk hátul és már hárommal mentek a fővárosiak.

A második félidő elején visszajöttünk a meccsbe, Bakó Gergely a 48. percben megzörgette a sárga-kékek hálóját. Nagyobb fokozatba kapcsoltunk, próbáltuk nyomás alá helyezni ellenfelünket, megbontani védelmüket. Megvoltak a lehetőségeink, akár le is dolgozhattuk volna hátrányunkat, de a befejezéseknél rossz döntéseket hoztunk, így pont nélkül tértünk haza Budapestről.

MLSZ Regionális U15 Kiemelt Kelet 3. forduló

BVSC-Zugló – DEAC: 3-1 (3-0)

DEAC: Rizán (Székely 59’) – Bodolai (Hermeczi 41’), Kozma Be. (Molnár 52’), Nagy A. (Kiss M. 41’), Toka, Tokai (Komódi 41’), Juhász (Lukács 59’), Bakó, Nagy Á., Kozma Ba. (Kiss S. 59’), Hegedűs

Vezetőedző: Rácsai Lajos

Gólszerző: Bakó 48’

Rácsai Lajos: Az első félidőben partiban voltunk ellenfelünkkel, előttünk is voltak helyzetetek, de egyet sem tudtunk értékesíteni, viszont hátul több hibát vétettünk és háromgólos hátrányba kerültünk. A második játékrészre jól jöttünk ki, hamar szépítettünk, ám hiába kerültünk oda többször is a BVSC tizenhatosához, rendszeresen rossz döntéseket hoztunk. Megvoltak a lehetőségeink, de nem voltunk elég higgadtak a befejezéseknél. Összességében a játékkal elégedett vagyok, főleg a második félideivel, de ha nem rúgunk gólokat, hátul pedig buta hibákat vétünk, nem fogunk nyerni.