Megint nyert a magyar válogatott, a DEAC játékosa ismét gólt szerzett

A vb-selejtezőre készülő nemzeti együttesünk hazai környezetben is két vállra fektette Szlovéniát, ezúttal 2-0 lett a végeredmény.

A magyar női futsalválogatott pénteken 4-0-s győzelemmel zárta a Szlovénia elleni felkészülési meccset Gornja Radgonában. Ezen a találkozón a DEAC játékosa, Gajzágó Flóra lőtte a harmadik gólt.

Vasárnap ismét megmérkőzött egymással a két gárda, ezúttal Nagykanizsa volt a helyszín. Az első játékrészben ugyan Frank Tamás együttese diktálta a tempót, ennek ellenére a gólszerzés nem jött össze, így a szünetben 0-0 szerepelt a kijelzőn. Szerencsére a pihenőt követően már megjöttek a magyar találatok. Előbb Gajzágó Flóra profitált Horváth Viktória gólpasszából, nem sokkal később pedig Horváth vette be az öt a négy elleni felállás miatt üresen tátongó szlovén kaput. A 2-0-s magyar győzelemmel záruló összecsapáson Gajzágó mellett további öt jelenlegi DEAC-futsalos, Krascsenics Csilla, André Antónia, Fülöp Diána, Nagy Anikó és Hardon Rita jutott szóhoz. Köztudott, hogy Horváth Viki pont nyáron igazolt Olaszországba klubunkból, mellette Torma Lilla is korábban húzóemberünk volt.

Gajzágó Flóra pénteken és vasárnap is bevette a szlovénok kapuját

Nemzeti együttesünkre októberben vb-selejtező vár Szarajevóban, ahol a házigazda bosnyákok és a mieink mellett Norvégia és Fehéroroszország alkotja a mezőnyt. A négyes élén végző együttes bejut az elitkörbe, ahol nyolc válogatottból négy kvalifikálhatja magát a 2025-ös világbajnokságra, amelynek a Fülöp-szigetek ad otthont. Érdekesség, hogy női futsalban eddig még nem rendeztek vb-t.

Magyarország-Szlovénia 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Gajzágó, Horváth
Magyarország: Deczki Vanda – Tagyi Vivien, Fülöp Diána, Horváth Viktória, Krascsenics Csilla
Cserék: Torma Lilla, Wiesner Dalma, André Antónia, Folk Zsuzsanna, Kiss Gréta, Nagy Anikó, Kota Gabriella, Varga Adél, Hardon Rita, Ács Krisztina, Gajzágó Flóra

Fotók: mlsz.hu