Ötösre sikerült az első vizsga

U16-os leánycsapatunk magabiztos győzelemmel indította a 2024-25-ös bajnoki évet.

Idegenben debütált az új szezonban Balogh József alakulata, amely gárda a Gyöngyös otthonában indította a 2024-25-ös bajnoki sorozatot. A hosszúra nyúlt felkészülés után lányaink már nagyon várták, hogy tétmérkőzésen bizonyítsák, jól megtanulták az edzéseken gyakoroltakat.

Jobban nem is indulhatott volna a szezonkezdet, a 3. percben Sári Bianka megszerezte a vezetést, majd két minutum elteltével Homovics Zita duplázta meg előnyünket. Innentől nyugodtabban focizhattunk, jó ritmusban, kombinatívan játszottunk, mi domináltunk. A 28. percben Homovics nyitotta tovább az ollót, szünet előtt pedig Bíró Gitta villant és negyedjére is a hálóban landolt a labda.

A nagy előny birtokában kicsit kiengedünk a második félidőben, de kézben tartottuk a meccset, esélyt sem adtunk ellenfelünknek a zárkózásra. Helyzetek előttünk adódtak, de sorban ki is maradtak, nem a legjobb megoldásokat választottuk a befejezéseknél. A 75. percben azért még sikerült bevennünk a kaput, Szigeti Melinda is feliratkozott a gólszerzők közé és állította be a végeredményt.

Leány Regionális U-16 Észak-Keleti csoport 2. forduló

Gyöngyös AK – DVSC-DEAC: 0-5 (0-4)

DVSC-DEAC: Bácsi – Papp B. (Kapczár 41’), Gáll, Sárosi, Veres (Horváth H. 41’), Csonka (Szigeti 18’), Homovics, Sári, Debreceni (Horváth D. 48’), Gulyás, Bíró

Edző: Balogh József

Gólszerzők: Sári 3’, Homovics 5’, 28’, Bíró 40’, Szigeti 75’

Balogh József: Egy elég jól sikerült felkészülés után nagyon vártuk már az első mérkőzésünket. Már az elejétől kezdve mi diktáltuk a játék ritmusát, hamar sikerült megszereznünk a vezetést és folyamatosan növeltük az előnyünket. Az első félidőben még kezdeményezően és magabiztosan játszottunk, de másodikban kicsit visszább vettünk a tempóból. A játékunk bár eredményes volt, azért érződött a lányokon, hogy ez az első mérkőzés a szezonban. Kevésbé használtuk a széleket és a mélységi indításaink is hagytak kívánni valót maguk után. Összességében a három pontot sikerült megszerezni, de ennél jobb minőségű játékra vagyunk képesek, ezt pedig igyekszünk majd megmutatni a következő fordulóban.