Több DEAC-os is a legkiválóbbak között

A klub versenyzői a MEFOB-on és az Európai Egyetemi Játékokon is remekeltek.

Idén is a yoUDay napján köszöntötték a Debreceni Egyetem legkiválóbb sportolóit, a díjátadót a Nagyerdei Stadionban tartották meg.  A legjobbak közé több DEAC-os is bekerült.

A díjat megkapta klubunkból Battai Sugár Katinka vívó olimpikon, Mihalik Gergő U19-es válogatott jégkorongozó, valamint Neuwirth Bence és Várszegi Ádám, az NB I A-s kosárcsapatunk tagjai.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon dobogós helyezést elért sportolókat is elismerték. Egyéni sportágakban 15 első, 13 második és 10 harmadik helyezést értek el az egyetemi hallgatók, csapatban pedig öt arany- és egy ezüstérmet szereztek. A DEAC-ot a cheerleaderek, a férfi futsalosok, a kosárlabdázók és a rögbisek képviselték.

Nagy sikerrel rendezte meg a nyáron Debrecen és Miskolc az Európai Egyetemi Játékokat. A sportolók mellett a rendezvény előkészítésében és lebonyolításában kimagasló munkát végző kollégák, illetve önkéntes koordinátorok is elismerést kaptak. Az EUSA bronzérmét labdarúgásban a DEAC-ra épülő debreceni egyetemi csapat szerezte meg.

A díjátadón készült képgaléria ide kattintva tekinthető meg.