A hajrában maradtunk alul

Hiába játszott jól U16-os csapatunk, kimaradtak a helyzetek, a szabolcsiak viszont betaláltak és megnyerték a szomszédvárak csatáját.

Keleti rangadóra készült szombat délelőtt Szabó Márton alakulata, amely gárda a Szabolcs vármegyei fővárosban folytatta a pontvadászatot. Fiataljaink a Békéscsaba elleni döntetlen után a Nyíregyháza otthonában szerették volna első győzelmüket ünnepelni.

Ennek megfelelően, nagy elánnal vetettük magunkat a küzdelembe, a középkezdés után a mi akaratunk érvényesült. Birtokoltuk a labdát, tudatos támadásokat vezettünk, többször megbontottuk ellenfelünk védelmét. Hátsó alakzatunk jól működött, a „Szpari” attakjai elhaltak a tizenhatosunk előtt. Ám hiába a fölény, a sok helyzet, szünetig a kaput nem tudtuk bevenni.

Fordulás után sem változott a játék képe, továbbra is mi domináltunk, bár már a hazaiak is többször eljutottak a tizenhatosunkig, de jól akasztottuk meg ezen próbálkozásokat. Mi futballoztunk veszélyesebben, előttünk adódtak gólszerzési lehetőségek, de a labdát sehogy nem tudtuk a vonalon túlra juttatni. A 80. percben porszem került hátul a gépezetbe, ezt ki is használta a Nyíregyháza és megzörgette a hálónkat. A hátralévő időben mindent megpróbáltunk, hogy egalizáljunk, esetleg fordítsunk, de nem jártunk sikerrel, így tovább várat magára az első győzelem.

MLSZ Országos U16 Alap 4. forduló

Nyíregyháza Spartacus – DEAC: 1-0 (0-0)

DEAC: Elek (Kocsár 86’) – Tóth B., Patai (Aczél 57’), Vass, Berki, Spadafora (Pardi 73’), Lengyel, Sárközi, Bencze (Horváth 57’)

Vezetőedző: Szabó Márton

Szabó Márton: Ezt a meccset gólokkal kellett volna nyernünk, már az első félidőben legalább hárommal elléphettünk volna. Jól játszottunk, főleg az első játékrészben, de helyzeteinket nem tudtuk értékesíteni. Ez vissza is ütött, a mérkőzés hajrájában betalált ellenfelünk, így vereséget szenvedtünk. A kapu előtt higgadtabbnak kell lennünk, akkor az eredmények is jönni fognak.